Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Σταματούν τα σχετικά εμβόλια τη μόλυνση και τη μετάδοση του βακτηρίου της διφθερίτιδας; / Do the relevant vaccines stop the infection and transmission of the diphtheria bacteria? / I vaccini in questione fermano l’infezione e la trasmissione del batterio della difterite? / Останавливают ли соответствующие вакцины заражение и передачу дифтерийных бактерий?



Σταματούν τα σχετικά εμβόλια τη μόλυνση και τη μετάδοση του βακτηρίου της διφθερίτιδας;

Η δόση ανοσίας σας έναντι στην παραπληροφόρηση για τα εμβόλια. Διαδώστε την αλήθεια.










 
*του Aaron Siri*



Σταματούν τα εμβόλια κατά της διφθερίτιδας που χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες τη μόλυνση και τη μετάδοση του βακτηρίου της διφθερίτιδας;

"Ναι” ή “Όχι";

Καθώς επιλέγετε μια απάντηση, να έχετε κατά νου ότι το εμβόλιο για την διφθερίτιδα είναι μέρος ενός συνδυαστικού εμβολίου (DTap ή Tdap) υποχρεωτικό για την παρακολούθηση της εκπαιδευτικής βαθμίδας K-12 σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ - είναι το "D" στο DTaP και το "d" στο Tdap – και η αιτιολόγηση αυτής της υποχρεωτικότητας που καταπατά τα δικαιώματα είναι η πεποίθηση ότι το εμβόλιο αποτρέπει τη μετάδοση της διφθερίτιδας στο σχολικό περιβάλλον.

Η απάντηση είναι “Όχι”…

Το εμβόλιο της διφθερίτιδας είναι ένα τοξοειδές εμβόλιο (όπως το εμβόλιο κατά του τετάνου), που σημαίνει ότι κάθε φιαλίδιο αυτού του εμβολίου περιέχει αντιγόνα σε μια τοξίνη που μερικές φορές απελευθερώνεται από το βακτήριο της διφθερίτιδας, αλλά δεν περιλαμβάνει αντιγόνα για το ίδιο το βακτήριο της διφθερίτιδας. Μια μελέτη από επιστήμονες των CDC εξηγεί ότι:

“Το τοξοειδές της διφθερίτιδας βοηθά στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσου, αλλά δεν αποτρέπει την κατάσταση φορέα, ούτε σταματά την εξάπλωση της λοίμωξης Η γνωστή σημασία των φορέων στην εξάπλωση της διφθερίτιδας και η αποδεδειγμένη αποτυχία του τοξοειδούς να αποτρέψει την κατάσταση φορέα μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η έννοια της ανοσίας της αγέλης δεν ισχύει για την πρόληψη της διφθερίτιδας”.

Σε κάθε περίπτωση, η ανοσία από το εμβόλιο της διφθερίτιδας εξασθενεί γρήγορα (ακόμα και μετά από έξι δόσεις στην παιδική ηλικία!), γι' αυτό και τα CDC προβλέπουν επανεμβολιασμό κάθε 10 χρόνια κατά την ενηλικίωση (Και είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι σύμφωνα με τα CDC, τουλάχιστον το 37% των ενηλίκων δεν ακολουθεί αυτό το πρόγραμμα).

Παρατίθενται παρακάτω στιγμιότυπα οθόνης των σχετικών τμημάτων του ιστοτόπου των CDC και του παραπάνω άρθρου (σε περίπτωση που αλλάξουν):








https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.