Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Η ΔιαβολοMonsanto και ο Γάμος με την Βayer [μέρος 5] / DevilMonsanto and Marriage to Bayer [μέρος 5] / DevilMonsanto e il matrimonio con Bayer [parte 5] / Дьявол Монсанто и брак с Байером [часть 5]

 

 

Υπεύθυνη και για την δηλητηρίαση παιδιών στο Περού.

Μετά από έρευνα εννέα μηνών, μια Περουβιανή υποεπιτροπή του Κογκρέσου βρήκε σημαντικά στοιχεία ποινικής ευθύνης τόσο από την αγροχημική εταιρεία Bayer όσο και από το Υπουργείο Γεωργίας του Περού για την δηλητηρίαση 42 παιδιών στο απομακρυσμένο χωριό Tauccamarca των Άνδεων τον Οκτώβριο του 1999.

Τα παιδιά δηλητηριάστηκαν αφού έφαγαν ένα σχολικό πρωινό μολυσμένο με το οργανοφωσφορικό φυτοφάρμακο methyl parathion. Είκοσι τέσσερα παιδιά πέθαναν πριν προλάβουν να λάβουν ιατρική περίθαλψη, άλλα 18 επέζησαν με σημαντικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία και την ανάπτυξη.

Το φυτοφάρμακο κυκλοφόρησε σε μεγάλο βαθμό με το όνομα Folidol σε μικρούς αγρότες σε όλο το Περού πολλοί από τους οποίους ήταν αναλφάβητοι. Οι ετικέτες δεν παρείχαν χρήσιμες πληροφορίες ασφάλειας, όπως εικονογράμματα, για την πλειονότητα των χρηστών σε απομακρυσμένα χωριά και είχε ελάχιστες ενδείξεις για την επικινδυνότητα του προϊόντος. Οι οικογένειες κατέθεσαν μήνυση κατά της Bayer τον Οκτώβριο του 2001 υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία θα έπρεπε να είχε λάβει μέτρα για να αποτρέψει την χρήση αυτού του εξαιρετικά τοξικού προϊόντος, δεδομένων των σοβαρών κινδύνων για την υγεία που παρουσιάζει το μεθυλοπαραθείο.

Πώς η Monsanto & η Bayer προσπαθούν να κατακτήσουν την βιομηχανία κάνναβης.

Υπεύθυνη για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) και τα φυτοφάρμακα που ψεκάζονται, η Monsanto βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής όλων μας. Άτομα που έχουν επίγνωση της υγείας κάνουν ό,τι μπορούν για να μποϊκοτάρουν αυτήν την εταιρεία και να υποστηρίξουν άλλες, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι επιλέγουν πολύ πιο ακριβά βιολογικά προϊόντα.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για την ανησυχία τους, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι δεν έχουν γίνει μακροχρόνιες μελέτες που να δείχνουν τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία από την κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων τροφίμων ή τα υψηλά επίπεδα φυτοφαρμάκων που συνοδεύουν αυτά. Το γεγονός και μόνο ότι αυτή η εταιρεία είναι υπεύθυνη για μερικές από τις χειρότερες χημικές ουσίες που έχουν δημιουργηθεί ποτέ, συμπεριλαμβανομένων των Agent Orange, DDT, ο αμίαντος και η ασπαρτάμη, συμβάλλει επίσης σε αυτή την ευρέως διαδεδομένη δυσπιστία.

Δυστυχώς, αυτή η εξαγορά ενίσχυσε μόνο την δύναμη του λόμπι της Monsanto.

Αυτός ο εταιρικός γίγαντας έχει πλέον βάλει στο στόχαστρο ένα άλλο προϊόν, ένα προϊόν που έχει συγκεντρώσει όλο και μεγαλύτερη προσοχή τελευταία, καθώς χαλαρώνουν οι νόμοι και οι ιατρικές χρήσεις γίνονται περισσότερο κατανοητές. Αυτό το προϊόν είναι η κάνναβη. Παρά το ότι ισχυρίζεται το αντίθετο, τα στοιχεία δείχνουν ότι η Monsanto μπορεί να έχει ήδη δεσμούς με την παραγωγή κάνναβης, μια ανησυχητική σχέση για όποιον χρησιμοποιεί κάνναβη για ιατρική χρήση ή ακόμη αν απολαμβάνει μια περιστασιακή ρουφηξιά.

Πώς βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; Η Monsanto και η Miracle-Gro έχουν ήδη μια επιχειρηματική συνεργασία. Το Hawthorne είναι η βιτρίνα της Miracle-Gro και έχει ήδη αγοράσει τρεις από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κάνναβης, την Botanicare, την Gavita και την General Hydroponics. Ορισμένες άλλες εταιρείες έχουν ήδη λάβει προσφορές εξαγοράς, αλλά έχουν αρνηθεί.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Hydroponics Lighting, «Θέλουν να παρακάμψουν τα καταστήματα λιανικής υδροπονίας. Όταν είπαμε ότι δεν θα μπλέξουμε μαζί τους, είπαν: “Λοιπόν, θα μπορούσαμε να αγοράσουμε ολόκληρη την εταιρεία σας, όπως έγινε με την Gavita και να κάνουμε ό,τι θέλουμε“.

Επενδύστε, περίπου, μισό δισεκατομμύριο στην [εξαγορά] της επιχείρησης χόρτου. Είναι το μεγαλύτερο πράγμα που έχω δει ποτέ στον τομέα του πρασίνου και των κήπων”. Ανακοινώνει ανοιχτά ο σύμβουλος της Miracle-Gro, Jim Hagedorn. Αρκεί να συνδέσει κανείς τις τελείες για να καταλάβει πού οδηγείται αυτό και δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη. Η βιομηχανία κάνναβης βρίσκεται σε μεγάλη άνθηση και είναι λογικό ότι μια τεράστια εταιρεία όπως η Monsanto να θέλει να μπει στην δράση.

Δυστυχώς, η Bayer και η Monsanto θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μονοπώλιο στους σπόρους μαριχουάνας με τον ίδιο τρόπο που τους είδαμε να κάνουν με το καλαμπόκι και την σόγια. Έχουν απίστευτη εταιρική ισχύ και μέσω της επιβολής του διεθνούς νόμου για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, θα μπορούσαν να καταλήξουν στον απόλυτο έλεγχο της βιομηχανίας κάνναβης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης και της έρευνας.

Η Scott’s Miracle-Gro προσπάθησε να κεφαλαιοποιήσει την αναπτυσσόμενη βιομηχανία αγγείων σε πολιτείες όπου το εργοστάσιο έχει νομιμοποιηθεί ή αποποινικοποιηθεί. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Jim Hagadorn, δήλωσε την πρόθεσή του να δαπανήσει έως και 500 εκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει πλήρως την βιομηχανία μαριχουάνας.

Η πρώτη ομάδα του Scott’s Miracle-Gro έχει ήδη αγοράσει την General Hydroponics, την Botanicare και την Gavita. «Οι σημαντικότεροι κατασκευαστές υδροπονικών θρεπτικών ουσιών, εδάφους και άλλου εξοπλισμού καλλιέργειας αναφέρουν ότι τους έχουν προσφερθεί επίσης προσφορές εξαγοράς από την Scotts Miracle-Gro ή την εταιρεία του «Hawthorne».

Η Bayer φυσικά παίζει ρόλο και σε αυτή την σχεδιαζόμενη μονοπώληση. Η γερμανική χημική εταιρεία συνεργάζεται με την GW Pharmaceuticals, μια εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που καλλιεργεί κάνναβη και παράγει φάρμακα από τις ενώσεις της.

Η Monsanto και η Bayer μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο γενετικής μηχανικής της κάνναβης.

Η Bayer πουλά ορισμένα από τα προϊόντα της GW Pharmaceuticals, συμπεριλαμβανομένου του Sativex, ενός δαπανηρού σπρέι ιατρικής κάνναβης που έχει αναφερθεί ότι λειτουργεί λιγότερο αποτελεσματικά από τα φυσικά καλλιεργούμενα δοχεία.

«Η Bayer συνεργάζεται με την GW Pharmaceuticals, η οποία αναπτύσσει την δική της ιδιόκτητη γενετική μαριχουάνα. Μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι η Monsanto και η Bayer ενδιαφέρονται για την δημιουργία ΓΤΟ μαριχουάνας», είπε ο Straumietis.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Τζορτζ Σόρος, διεξήγαγε στο παρελθόν μια εκστρατεία για την νομιμοποίηση του δοχείου στην Ουρουγουάη, ώστε να μπορέσει να επενδύσει στο εργοστάσιο. Ο Σόρος κατέχει 500.000 μετοχές της Monsanto-Bayer. «Ο Straumietis λέει ότι οι κυβερνητικοί της Νότιας Αμερικής αναφέρουν ότι η Monsanto εργάζεται εκεί για γενετικά τροποποιημένη κάνναβη, μαζί με την φαρμακευτική THC, άλλα κανναβινοειδή και τερπενοειδή». Ο ιδιοκτήτης των θρεπτικών ουσιών υδροπονίας προειδοποιεί ότι εάν οι γίγαντες της βιοτεχνολογίας εμπλακούν στην βιομηχανία της κάνναβης, θα την μονοπωλήσουν με τον ίδιο τρόπο που έχουν τις βιομηχανίες σπόρων, φαρμάκων και γεωργικών χημικών.

Σίγουρα προκύπτει το συμπέρασμα ότι Monsanto + Bayer είναι ένας δηλητηριώδης συνδυασμός για όλους μας.

***
@Alanna Ketler – The Last American Vagabond

@GYPAS / μετάφραση, διασκευή για το terrapapers.com

Πηγή : https://terrapapers.com/diavolomonsanto-kai-gamos-me-tin-vayer/

https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.