Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Ο δάγγειος πυρετός έχει τετραπλασιαστεί στη Βραζιλία το 2024 μετά την απελευθέρωση εκατομμυρίων κουνουπιών που έχουν υποστεί γενετική επεξεργασία από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τα Κουνούπια / Dengue fever is set to quadruple in Brazil by 2024 following the release of millions of genetically engineered mosquitoes by the United Nations Global Mosquito Program /La febbre dengue è destinata a quadruplicare in Brasile entro il 2024 in seguito al rilascio di milioni di zanzare geneticamente modificate da parte del Global Mosquito Program delle Nazioni Unite / К 2024 году в Бразилии ожидается рост лихорадки денге в четыре раза после того, как Глобальная программа ООН по борьбе с комарами выпустила миллионы генетически модифицированных комаров.

 

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στο  Infowars  και αναδημοσιεύτηκε με άδεια.

Προσκεκλημένη ανάρτηση από τον  Jamie White

Ο δάγγειος πυρετός έχει τετραπλασιαστεί στη Βραζιλία το 2024 μετά την απελευθέρωση εκατομμυρίων κουνουπιών που έχουν υποστεί γενετική επεξεργασία από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τα Κουνούπια.

Τις πρώτες πέντε εβδομάδες του 2024, έχουν αναφερθεί πάνω από 364.000 κρούσματα μόλυνσης από τον δάγκειο πυρετό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, που είναι 4 φορές περισσότερα από τα προηγούμενα κρούσματα την ίδια περίοδο του 2023.

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού ώθησε τη Βραζιλία να αγοράσει εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον δάγκειο πυρετό.

 

Από  τον Guardian :

 

Η ταχεία εξάπλωση του δάγκειου πυρετού έχει προκαλέσει 40 επιβεβαιωμένους θανάτους, ανέφερε το υπουργείο, ενώ άλλοι 265 ερευνώνται.

Η Βραζιλία αγόρασε 5,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον δάγγειο πυρετό Qdenga, που αναπτύχθηκε από την ιαπωνική φαρμακοβιομηχανία Takeda, ενώ άλλες 1,32 εκατομμύρια δόσεις παρέχονται χωρίς κόστος στην κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Τρεις πολιτείες της Βραζιλίας έχουν κηρύξει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης πολυπληθέστερης πολιτείας, του Minas Gerais, και της Ομοσπονδιακής Περιφέρειας, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα, Μπραζίλια, και αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου αύξηση των μολύνσεων.

Η Μπραζίλια θα ξεκινήσει να εμβολιάζει παιδιά ηλικίας 10-14 ετών την Παρασκευή με το Qdenga, ανακοίνωσε την Τετάρτη η τοπική κυβέρνηση.

Τα κρούσματα δάγκειου πυρετού στη Βραζιλία από την αρχή του έτους έχουν ξεπεράσει το σύνολο για ολόκληρο το 2023, με ποσοστό μόλυνσης 1.625 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο μόλις 170.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Κουνουπιών του ΟΗΕ ανακοίνωσε το 2023 ένα σχέδιο για την απελευθέρωση δισεκατομμυρίων γενετικά επεξεργασμένων κουνουπιών στη Βραζιλία σε μια περίοδο 10 ετών, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί ο δάγγειος πυρετός στη χώρα.

«Βραζιλιάνοι υγειονομικοί υπάλληλοι σε πέντε πόλεις απελευθερώνουν σύννεφα  κουνουπιών Aedes aegypti  που καλλιεργούνται στο εργαστήριο, μολυσμένα με  βακτηρίδιο Wolbachia  , το οποίο εμποδίζει τη μετάδοση του ιού του δάγκειου πυρετού στους ανθρώπους»,  ανέφερε η Δημόσια Υγεία του Χάρβαρντ  τον Αύγουστο του 2023.

«Η χώρα θα είναι η πρώτη που θα ξεκινήσει ένα εθνικό πρόγραμμα για την απελευθέρωση  των τροποποιημένων κουνουπιών Wolbachia τα οποία αναμένεται να προστατεύσουν έως και 70 εκατομμύρια ανθρώπους από τον δάγγειο πυρετό τα επόμενα 10 χρόνια. Και χτίζει ένα εργοστάσιο για να αυξήσει την παραγωγή κουνουπιών: Από το 2024, το εργοστάσιο θα παράγει μαζικά πέντε δισεκατομμύρια κουνούπια ετησίως».[ο νοών νοείτω τι θα επακολουθήσει με τέτοια ιατρική ....]

Τώρα ένα χρόνο μετά την έναρξη της πρωτοβουλίας για τα κουνούπια, τα κρούσματα του δάγκειου πυρετού έχουν αυξηθεί απότομα παρά μειώθηκαν.

Συγκεκριμένα, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Κουνουπιών  έλαβε επιχορήγηση 50 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates .

Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates χρηματοδοτεί επίσης  έρευνα για το εμβόλιο κατά του δάγκειου πυρετού .

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας αγόρασε πάνω από 5 εκατομμύρια δόσεις του  εμβολίου κατά του δάγγειου πυρετού Qdenga  , που κατασκευάστηκε από την ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία Takeda, η οποία έλαβε επίσης  εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates .

Με άλλα λόγια, τα χρήματα του Ιδρύματος Μπιλ Γκέιτς εμπλέκονται σε όλες τις πλευρές της κατάστασης, από τα γονιδιακά επεξεργασμένα κουνούπια - που προφανώς επιδείνωσαν την κρίση του δάγκειου πυρετού - μέχρι τις εταιρείες χρηματοδότησης που παρέχουν το εμβόλιο κατά του δάγκειου πυρετού στη Βραζιλία.

Για ποιο σκοπό;

Πηγή : 

https://vigilantnews.com/post/dengue-fever-surges-by-400-in-brazil-after-bill-gates-backed-gmo-mosquitos-released/

https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.