Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Η ΔιαβολοMonsanto και ο Γάμος με την Βayer [μέρος 2] / DevilMonsanto and Marriage to Bayer [part 2] / DevilMonsanto e il matrimonio con Bayer [parte 2] / Дьявол Монсанто и брак с Байером [часть 2]

 

 

Την επόμενη χρονιά, η διαβολική εταιρεία αρχίζει να παράγει γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες που είναι ανθεκτικές στο τοξικό ζιζανιοκτόνο Roundup. Το έλαιο canola (σπόρος ελαιοκράμβης), η σόγια, το καλαμπόκι και το βαμβάκι BT ξεκινούν να βγαίνουν στην αγορά, τα οποία διαφημίζονται ως ασφαλέστερες, πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους με βιολογικά προϊόντα, μη ΓΤΟ. Προφανώς, η προπαγάνδα λειτούργησε καθώς σήμερα πάνω από το 80% της canola στην αγορά είναι η ποικιλία τους ΓΤΟ.

Μερικά πράγματα που σίγουρα θέλετε να αποφύγετε στην διατροφή σας είναι η γενετικά τροποποιημένη σόγια, το καλαμπόκι, το σιτάρι και το λάδι κανόλα, παρά το γεγονός ότι πολλοί ειδικοί σε θέματα “φυσικής” υγείας ισχυρίζονται ότι το κανόλα είναι ένα υγιεινό λάδι. Δεν είναι, αλλά θα το βρείτε να μολύνει πολλά προϊόντα στα ράφια των παντοπωλείων. Το λάδι κανόλας, όντας μια φλεγμονώδης τροφή, συμβάλλει στην κακή λειτουργία του εγκεφάλου. Η χρόνια φλεγμονή, όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, είναι επιζήμια για τον οργανισμό. Επιτίθεται σε υγιή κύτταρα, αιμοφόρα αγγεία και ιστούς αντί να τα προστατεύει. Μπορεί να διακόψει την παραγωγή ενέργειας στα εγκεφαλικά κύτταρα και να επιβραδύνει την πυροδότηση των νευρώνων, συμβάλλοντας σε ΔΕΠΥ, άγχος, ομίχλη του εγκεφάλου, κατάθλιψη, απώλεια μνήμης και Αλτσχάιμερ.

Επειδή αυτές οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες έχουν κατασκευαστεί για να «αυτογονιμοποιούνται», δεν χρειάζονται την φύση ή τις μέλισσες για να το κάνουν αυτό. Υπάρχει ένα πολύ σκοτεινό κομμάτι στην ατζέντα πάνω στο θέμα και αυτό είναι η εξάλειψη του παγκόσμιου πληθυσμού των μελισσών.

Η Monsanto γνωρίζει ότι τα πουλιά και ειδικά οι μέλισσες, ρίχνουν ένα κλειδί στο μονοπώλιό τους λόγω της ικανότητάς τους να επικονιάζουν τα φυτά, δημιουργώντας έτσι φυσικά τρόφιμα εκτός της «ατζέντας πλήρους ελέγχου κυριαρχίας» της εταιρείας. Όταν οι μέλισσες προσπαθούν να επικονιάσουν ένα γενετικά τροποποιημένο φυτό ή λουλούδι, αυτό δηλητηριάζεται και πεθαίνει. Στην πραγματικότητα, η κατάρρευση της αποικίας των μελισσών αναγνωρίστηκε και συνέβαινε από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες.

Για να αντικρούσει τις κατηγορίες ότι σκόπιμα προκάλεσαν αυτή την συνεχιζόμενη γενοκτονία των μελισσών, η Monsanto εξαγοράζει διαβολικά την Beeologics, την μεγαλύτερη εταιρεία έρευνας μελισσών που ήταν αφιερωμένη στην μελέτη του φαινομένου της κατάρρευσης της αποικίας και της οποίας η εκτεταμένη έρευνα ανέδειξε τον κύριο ένοχο! Μετά από αυτό “μέλισσες, ποιές μέλισσες; Όλα είναι μια χαρά!” Και πάλι, δεν το επινόησα όλο αυτό, μακάρι να το είχα κάνει!

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, αποφασίζουν να επανασχεδιάσουν την σατανική τους εταιρεία ως μια εταιρεία που επικεντρώνεται στον έλεγχο της παγκόσμιας προμήθειας τροφίμων μέσω τεχνητών, βιοτεχνολογικών μέσων, ώστε να διατηρήσουν την “αγελάδα” Roundup από το να χάσει μερίδιο αγοράς μπροστά στα ανταγωνιστικά, λιγότερο τοξικά ζιζανιοκτόνα. Βλέπετε, το Roundup είναι τόσο τοξικό που εξαφανίζει συγχρόνως καλλιέργειες μη ΓΤΟ, έντομα, ζώα, την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Όλα μαζί. Πόσο αποτελεσματικό!

Επειδή οι καλλιέργειες Roundup-ready έχουν σχεδιαστεί για να είναι τοξικά φυτοφάρμακα που μεταμφιέζονται σε τρόφιμα, έχουν απαγορευτεί στην ΕΕ, αλλά όχι στην Αμερική! Υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ αυτού και του γεγονότος ότι οι Αμερικανοί, παρά το υψηλό κόστος και την διαθεσιμότητα της υγειονομικής περίθαλψης, είναι συλλογικά οι πιο άρρωστοι άνθρωποι στον κόσμο; Φυσικά και όχι!

Όπως ήταν το σχέδιο της Monsanto από την αρχή, όλες οι καλλιέργειες που δεν ήταν της Monsanto θα καταστρέφονταν, αναγκάζοντας τους αγρότες σε όλο τον κόσμο να χρησιμοποιούν μόνο τους τοξικούς σπόρους της. Και η Monsanto φρόντισε οι αγρότες που αρνούνται να ενταχθούν στο μαντρί θα εκδιώκονταν από τις δραστηριότητές τους ή θα έκαναν μήνυση όταν οι σπόροι “terminator” μέσω αέρα θα δηλητηρίαζαν τα βιολογικά αγροκτήματα. Οι σπόροι τερματισμού δεν διατίθενται στην εμπορική αγορά –αντίθετα, οι αγρότες πρέπει να υπογράψουν δεσμευτικές συμφωνίες ότι δεν θα αποθηκεύουν σπόρους.

Αυτό έδωσε στην εταιρεία ένα εικονικό μονοπώλιο καθώς οι καλλιέργειες σπόρων terminator και το Roundup συνεργάστηκαν μαζί, καθώς οι καλλιέργειες ΓΤΟ δεν μπορούσαν να επιβιώσουν σε ένα μη χημικό περιβάλλον, έτσι οι αγρότες αναγκάστηκαν να αγοράσουν και τα δύο.

Το επόμενο βήμα τους ήταν να ξοδέψουν δισεκατομμύρια παγκοσμίως για να αγοράσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εταιρείες σπόρων και να τις μετατρέψουν σε εταιρείες εξολοθρευτών σπόρων σε μια προσπάθεια να εξαφανίσουν τυχόν ανταγωνιστές και να εξαλείψουν τα βιολογικά τρόφιμα από το πρόσωπο της γης. Κατά την άποψη της Monsanto, όλα τα τρόφιμα πρέπει να είναι υπό τον πλήρη έλεγχό τους και γενετικά τροποποιημένα διαφορετικά δεν είναι ασφαλή για κατανάλωση!

Προσποιούνται ότι σοκάρονται από το γεγονός ότι οι επικριτές τους στην επιστημονική κοινότητα αναρωτιούνται κατά πόσον οι καλλιέργειες που έχουν τροποποιηθεί γενετικά με τα γονίδια άρρωστων χοίρων, αγελάδων, αραχνών, πιθήκων, ψαριών, εμβολίων και ιών είναι υγιεινές για κατανάλωση. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι προφανώς ένα πολύ μεγάλο “Με Τίποτα”!

Είναι αποδεκτό, ωστόσο, να ταΐζουμε με το ζόρι φτωχά έθνη και Αμερικανούς αυτά τα τροποποιημένα τερατουργήματα ως μέσο τερματισμού της πείνας, αφού οι νεκροί δεν χρειάζεται να φάνε! Βάζω στοίχημα ότι η σκέψη στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων αυτές τις μέρες είναι ότι η Monsanto είναι ξεκάθαρα επικεντρωμένη στην ευγονική και την γενοκτονία, σε αντίθεση με την παροχή τροφών που θα συντηρήσουν τον κόσμο. Όπως και στην Ωραία Κοιμωμένη της Disney, συνεργάτη της Monsanto, η κακιά μάγισσα δίνει στους ανθρώπους το δηλητηριασμένο ΓΤΟ μήλο που τους κοιμίζει για πάντα!

Monsanto & Fox News: Συνεργάτες στην λογοκρισία.

Το φθινόπωρο του 1996, οι βραβευμένοι ερευνητές οι δημοσιογράφοι Jane Akre και Steve Wilson άρχισαν να ερευνούν για την rBGH (ανασυνδυασμένη αυξητική ορμόνη βοοειδών), γνωστή και ως rbST (ανασυνδυασμένη σωματοτροπίνη βοοειδών), την γενετικά τροποποιημένη αυξητική ορμόνη την οποία είχαν εισάγει τα Αμερικανικά γαλακτοκομεία στις αγελάδες τους. Το δίδυμο κατέγραψε πώς η ορμόνη αυτή, η οποία μπορεί να βλάψει τις αγελάδες, εγκρίθηκε από την κυβέρνηση ως κτηνιατρικό φάρμακο χωρίς να έχει ελεγχθεί επαρκώς η επίδρασή της σε παιδιά και ενήλικες που πίνουν γάλα με rBGH. Ανακάλυψαν επίσης μελέτες που συνδέουν τις επιπτώσεις του με τον καρκίνο στον άνθρωπο.

Μετά από ένα χρόνο δουλειάς και περισσότερο, τρεις μέρες πριν την προβολή της σειράς, τα στελέχη του Fox News έλαβαν την πρώτη από τις δύο επιστολές των δικηγόρων της Monsanto. Σύμφωνα με τις επιστολές, η Monsanto θα υφίστατο «τεράστια ζημιά» αν η σειρά προβαλλόταν. Η δεύτερη επιστολή προειδοποιούσε για τις «τρομερές συνέπειες» της σειράς αν προβαλλόταν ως είχε. (Πώς ήξερε η Monsanto τι υπήρχε στην σειρά, παραμένει μυστήριο.) Το WTVT διαφήμιζε την σειρά έντονα, αλλά την ακύρωσε την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου της Φλόριντα, οι δικηγόροι του Fox προσπάθησαν στην συνέχεια να αποδυναμώσουν την σειρά, προσφέροντάς τους δύο φορές να πληρώσουν τους δημοσιογράφους για να φύγουν από τον σταθμό και να σιωπήσουν για το τι είχε γίνει κατά την έρευνά τους. Οι δημοσιογράφοι αρνήθηκαν και υπέβαλαν μήνυση κατά του WTVT στις 2 Απριλίου 1998.

Η αγωγή κατηγόρησε το WTVT ότι παραβίασε την άδειά του από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC), απαιτώντας από τους δημοσιογράφους να συμπεριλάβουν γνωστά ψεύδη στην σειρά για την rBGH. Κατηγορούσαν επίσης ότι το WTVT παραβίασε τον νόμο της Φλόριντα περί καταγγελιών. Σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, η Fox προσπάθησε να απορρίψει την υπόθεση με συνοπτικές διαδικασίες. Ωστόσο, μετά από μια δίκη πέντε εβδομάδων και έξι ώρες διαβουλεύσεων που ολοκληρώθηκαν στις 18 Αυγούστου 2000, οι ένορκοι αποφάσισαν ομόφωνα ότι η Fox “ενήργησε σκόπιμα και εσκεμμένα για να παραποιήσει ή να διαστρεβλώσει τα δελτία ειδήσεων των εναγόντων σχετικά με την rBGH”.

Διαπίστωσαν επίσης ότι η απειλή της Jane να αποκαλύψει την Fox στην FCC, ήταν ο μοναδικός λόγος για την καταγγελία τους. Της επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 425.000 δολαρίων. Στις 14 Φεβρουαρίου 2003, μετά από έξι απορρίψεις από τρεις διαφορετικούς δικαστές, η Fox κατάφερε τελικά να κερδίσει την έφεση.

2000: Η Monsanto ελέγχει το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς ΓΤΟ. Με την σειρά της, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξοδεύει εκατοντάδες εκατομμύρια για να χρηματοδοτήσει τον αεροψεκασμό του Roundup, προκαλώντας τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή. Τα ψάρια και τα ζώα κατά χιλιάδες πεθαίνουν μέσα σε λίγες μέρες μετά τον ψεκασμό καθώς οι αναπνευστικές παθήσεις και οι θάνατοι από καρκίνο στους ανθρώπους αυξάνονται τρομερά. Όλα αυτά όμως θεωρούνται ασυνήθιστη σύμπτωση, οπότε ο ψεκασμός συνεχίζεται. Αν νομίζατε ότι η Monsanto και η FDA ήταν ένα και το αυτό, μπορείτε να προσθέσετε και την κυβέρνηση σε αυτόν τον θλιβερό κατάλογο.

Το τέρας μεγαλώνει.

Η Monsanto συγχωνεύεται με την Pharmacia & Upjohn, στην συνέχεια διαχωρίζεται από τις χημικές της δραστηριότητες και μετονομάζεται σε γεωργική εταιρεία.

Ναι, σωστά διαβάσατε, μια χημική εταιρεία της οποίας τα προϊόντα έχουν καταστρέψει το περιβάλλον, έχουν σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους και άγρια ζώα όλα αυτά τα χρόνια, τώρα θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι παράγει ασφαλή και θρεπτικά τρόφιμα που δεν θα σκοτώνουν πλέον τους ανθρώπους.

Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να το πουλήσουν, γι’ αυτό συνεχίζουν να μεγαλώνουν μέσω συγχωνεύσεων και μυστικών συνεργασιών.

Επειδή η ανταγωνίστρια DuPont είναι πολύ μεγάλη εταιρεία για να της επιτραπεί να συγχωνευθεί, αντ’ αυτού σχηματίζουν μια μυστική συνεργασία όπου η καθεμία συμφωνεί να εγκαταλείψει τις υπάρχουσες αγωγές διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας εναντίον της άλλης και να αρχίσει να μοιράζεται τεχνολογίες ΓΤΟ για αμοιβαίο όφελος. Με απλά λόγια, μαζί θα είναι πολύ ισχυρές και πολιτικά συνδεδεμένες για να τις σταματήσει οτιδήποτε από το να κατέχουν ένα εικονικό μονοπώλιο στην γεωργία: “Ελέγξτε την παροχή τροφίμων και ελέγχετε τους ανθρώπους!”.

Δεν είναι όλα ρόδινα ευτυχώς για αυτούς, καθώς το τέρας μηνύεται επανειλημμένα προς 100 εκατομμύρια δολάρια για πρόκληση ασθένειας, βρεφικές παραμορφώσεις και θάνατο με παράνομη απόρριψη κάθε είδους PCB στα υπόγεια ύδατα και διαρκώς ψέματα για την ασφάλεια των προϊόντων – ξέρετε, όπως συνήθως.

Το τέρας συχνά επιμένει και αποδεικνύεται δύσκολο να εξοντωθεί καθώς αρχίζει να καταθέτει επιπόλαιες μηνύσεις εναντίον αγροτών που ισχυρίζεται ότι παραβιάζει τις πατέντες τους για τους σπόρους terminator. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, οι ανεπιθύμητοι σπόροι διοχετεύονται στα εδάφη των αγροτών από γειτονικά αγροκτήματα με σπόρους τερματισμού. Αυτοί οι φρικτοί σπόροι όχι μόνο καταστρέφουν τις καλλιέργειες των βιοκαλλιεργητών, αλλά οι αγωγές τους οδηγούν στην χρεοκοπία, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο ανατρέπει τις αποφάσεις των κατώτερων δικαστηρίων και παίρνει κάθε φορά το μέρος της Monsanto.

Ταυτόχρονα, το τέρας αρχίζει να καταθέτει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τεχνικές εκτροφής χοίρων, υποστηρίζοντας ότι τα ζώα που εκτρέφονται με οποιονδήποτε τρόπο που να μοιάζει έστω και ελάχιστα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τους θα τους παραχωρήσει την κυριότητα. Ήταν τόσο χαλαρή αυτή η κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που έγινε προφανές ότι ήθελαν να ισχυριστούν ότι όλοι οι χοίροι που εκτρέφονται σε όλο τον κόσμο θα παραβίαζαν την ευρεσιτεχνία τους.

Η παγκόσμια τρομοκρατία εξαπλώνεται στην Ινδία καθώς πάνω από 100.000 αγρότες που έχουν χρεοκοπήσει λόγω αποτυχίας των καλλιεργειών ΓΤΟ, αυτοκτονούν πίνοντας το Roundup, ώστε οι οικογένειές τους να είναι επιλέξιμες για πληρωμές ασφάλισης θανάτου. Σε απάντηση, η Monsanto εκμεταλλεύεται την κατάσταση ειδοποιώντας τα μέσα ενημέρωσης για ένα νέο έργο για να βοηθήσει τους μικρούς Ινδούς αγρότες δωρίζοντας τα ίδια τα πράγματα που προκάλεσαν αποτυχίες στις καλλιέργειες στην χώρα εξαρχής!@Alanna Ketler – The Last American Vagabond

@GYPAS / μετάφραση, διασκευή για το terrapapers.com

Πηγή : https://terrapapers.com/diavolomonsanto-kai-gamos-me-tin-vayer/

https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.