Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Η ντομάτα προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη ;/ Il pomodoro protegge dal cancro alla prostata?



Η ντομάτα προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη ;/ Il pomodoro protegge dal cancro alla prostata?

 [η φωτογραφία είναι από την ακόλουθη ιστοσελίδα : https://www.bhg.com.au/how-to-train-tomatoes     ]
Η τομάτα προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη ;/ Il pomodoro protegge dal cancro alla prostata?
Οι τομάτες είναι ένα λαχανικό, πλούσιο σε οφέλη για τον άνθρωπο. Εντάσσεται εύκολα στην καθημερινή μας διατροφή και αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλές συνταγές που αγαπάμε. Η γεύση της είναι πολύ οικεία, μιας και η χώρα μας παράγει νόστιμες και θρεπτικές τομάτες.
Η τομάτα περιέχει μια ουσία, που δίνει το κόκκινο χρώμα τους και ονομάζεται λυκοπένιο. Το λυκοπένιο είναι ένα ευεργετικό συστατικό για τον ανθρώπινο οργανισμό γιατί είναι αντιοξειδωτικό. Έρευνες που έχουν γίνει δείχνουν ότι συμβάλει στην πρόληψη από τον καρκίνο του προστάτη. Άνδρες που καταναλώνουν περισσότερες από δέκα μερίδες ντομάτας εβδομαδιαία έχουν 45% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη. Αλλά και στη θεραπεία, η τομάτα είναι ένα λαχανικό που έχει τη δυνατότητα να μειώσει το μέγεθος των όγκων.
Εκτός από τον καρκίνο του προστάτη η ντομάτα μπορεί να αποδειχθεί θεραπευτική και σε άλλες μορφές καρκίνου, όπως του μαστού, του στομάχου ή του πνεύμονα.
Προσθέστε φρέσκια ντομάτα, αλλά και κόκκινη σάλτσα, στην καθημερινή σας διατροφή και νιώστε τη θετική της επίδραση στο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Είναι μια εξαιρετική τροφή για την υγεία και φέρνει ευεξία, αντιγήρανση και μακροβιότητα.
Πηγή :
https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.