Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Τα εμβόλια RNA είναι "Δούρειος Ίππος" και τρομερά επικίνδυνα, Sucharit Bhakdi, MD, την Karina Reiss, PhD και τον Michael Palmer, MD / RNA Vaccines Are a "Trojan Horse" and Terribly Dangerous, Sucharit Bhakdi, MD, Karina Reiss, PhD, and Michael Palmer, MD / I vaccini a RNA sono un "cavallo di Troia" e terribilmente pericolosi, Sucharit Bhakdi, MD, Karina Reiss, PhD, e Michael Palmer, MD / РНК-вакцины — «троянский конь» и очень опасны, Сухарит Бхакди, доктор медицинских наук, Карина Рейсс, доктор философии, и Майкл Палмер, доктор медицинских наук

 

 

Γιατί τα εμβόλια RNA είναι "Δούρειος Ίππος" και τρομερά επικίνδυνα

Επιστολή από τον Sucharit Bhakdi, MD, την Karina Reiss, PhD και τον Michael Palmer, MD, παρακαλούμε διαβάστε και κοινοποιήστε!




 












Τα χρωμοσώματα είναι τα βιβλία της ζωής που περιέχουν συνταγές κωδικοποιημένες σε DNA για την παραγωγή μορίων πρωτεΐνης. Όταν χρειάζεται, ανοίγει το βιβλίο και δημιουργείται αντίγραφο της απαιτούμενης συνταγής. Το αντίγραφο είναι το mRNA, το οποίο κατευθύνει την παραγωγή της πρωτεΐνης, μετά την οποία απορρίπτεται. Τα εμβόλια RNA μοιάζουν με τέτοια βραχύβια αντίγραφα χρωμοσωμικών συνταγών που κατευθύνουν την παραγωγή επιλεγμένων αντιγόνων, πχ. την πρωτεΐνη ακίδας του SARS-CoV-2. Με κάθε ένεση χορηγούνται περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο αντίγραφα (μόρια RNA). Η μαζική παραγωγή mRNA απαιτεί μαζική διαθεσιμότητα των συνταγών DNA. Πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό;

Η λύση αντιπροσωπεύει έναν θεμελιώδη πυλώνα της γονιδιακής τεχνολογίας. Τα δισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια αντίγραφα των συνταγών DNA προέρχονται από βακτήρια. Οι συνταγές περιέχονται σε μικρά, βακτηριακά χρωμοσώματα που ονομάζονται πλασμίδια. Ο χρόνος διαίρεσης των βακτηρίων είναι περίπου 20 λεπτά - ο αριθμός των κυττάρων αυξάνεται περίπου οκτώ φορές κάθε ώρα. Κυριολεκτικά αμέτρητα βακτήρια με τα πλασμίδια μπορούν επομένως να συλλεχθούν από υγρή καλλιέργεια σε λίγες μόνο ημέρες.

Τα πλασμίδια χειραγωγούνται εύκολα. Μπορούν να εισαχθούν σε αυτά ξένες συνταγές, δηλαδή γονίδια όπως αυτά που κωδικοποιούν ιικές πρωτεΐνες. Μετά τον βακτηριακό πολλαπλασιασμό, τα πλασμίδια συλλέγονται και χρησιμοποιούνται ως εκμαγεία για την παραγωγή των αντιγράφων του mRNA. Τα μόρια RNA στη συνέχεια συσκευάζονται σε μικροσκοπικά λιπαρά σφαιρίδια που ονομάζονται λιπονανοσωματίδια (LNP). Τα βασικά συστατικά των LNP είναι ανθρωπογενή και είναι γνωστό ότι είναι τοξικά από μόνα τους. Επιπλέον, οι συγκεκριμένες ενώσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τις Pfizer/BioNTech και Moderna δεν είχαν καν δοκιμαστεί σε ανθρώπους προτού χορηγηθεί η άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για τα εμβόλια mRNA που τις περιείχαν [1,2,3,4], γεγονός που συνεπάγεται έναν αναμφισβήτητο και περιττό κίνδυνο για την υγεία.

Η συσκευασία σε LNP είναι απαραίτητη για την προστασία του RNA από την καταστροφή, ώστε να μπορεί να ταξιδέψει στην κυκλοφορία του αίματος για να φτάσει σε όλα τα όργανα του σώματος. Εκεί τα σφαιρίδια λειτουργούν ως δούρειοι ίπποι. Παραλαμβάνονται από τα κύτταρα και στη συνέχεια απελευθερώνεται το φορτίο τους. Ακολουθεί η παραγωγή της πρωτεΐνης ακίδας και η ενεργοποίηση της ανοσολογικής απόκρισης, οδηγώντας στο σχηματισμό ειδικών αντισωμάτων που υποτίθεται ότι προστατεύουν από μελλοντικές λοιμώξεις.

Ωστόσο, το ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίζει και καταστρέφει τα κύτταρα του σώματος που παράγουν ξένες πρωτεΐνες, όπως συμβαίνει όταν μολύνονται από ιούς. Αυτή η ικανότητα αναγνώρισης του μη εαυτού δίνεται κατά τη γέννηση. Μας προστατεύει καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας, επειδή τα κύτταρα που έχουν μολυνθεί από ιούς εξαλείφονται αποτελεσματικά. Η ικανότητα αυτή δεν μπορεί να κατασταλεί. Επομένως, εάν το mRNA που κωδικοποιεί για οποιαδήποτε μη-εαυτού-πρωτεΐνη εισαχθεί σε ένα κύτταρο, αυτό το κύτταρο θα δεχτεί επίθεση από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η απόρριψη των μοσχευμάτων απεικονίζει ενδεικτικά αυτό το στοιχειώδες γεγονός. Λαμβάνετε το νεφρό μου, απορρίπτετε το νεφρό μου. Λαμβάνετε το δεύτερο νεφρό μου, ακολουθεί η δεύτερη απόρριψη, πιο γρήγορη και πιο έντονη. Οι ίδιες αρχές αποτελούν τη βάση της ολοένα εντεινόμενης εκδήλωσης τραυματισμού που προκαλείται από τις ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων.

Ο αριθμός των συσκευασμένων αντιγράφων RNA που χορηγούνται με κάθε ένεση είναι τεράστιος. Μυριάδες επεισόδια ανοσοποιητικής επίθεσης θα εκραγούν σε όλο το σώμα και μπορούν να σταματήσουν μόνο όταν τελειώσει η παραγωγή της ξένης πρωτεΐνης. Πόσο καιρό θα πάρει αυτό; Λίγες μόνο ημέρες, όπως πάντα υποστήριζαν οι κατασκευαστές των εμβολίων και οι ρυθμιστικές αρχές;

Τα τελευταία δύο χρόνια εμφανίστηκε ένα ανησυχητικό εύρημα που ήταν ασυμβίβαστο με αυτόν τον ισχυρισμό. Πρωτεΐνη ακίδας και φλεγμονή πολλαπλών οργάνων ανιχνεύθηκε στους εμβολιασμένους εβδομάδες ή ακόμη και μήνες μετά τις ενέσεις [5,6,7] και αυτό συσχετίστηκε με σοβαρή και συχνά θανατηφόρα ασθένεια. Ποιος επίγειος λόγος θα μπορούσε να υπήρχε και θα μπορούσε να υπάρχει ακόμα για τη μακροχρόνια παραγωγή μιας κωδικοποιημένης πρωτεΐνης από mRNA; Μια πιθανή και τρομακτική απάντηση ήρθε με την ανακάλυψη των McKernan και συναδέλφων που δημοσιεύτηκε πριν από ένα χρόνο [8].

Στη διαδικασία παραγωγής του εμβολίου, τα εκμαγεία πλασμιδικού DNA πρέπει να αφαιρεθούν από το παραγόμενο mRNA, προτού το τελευταίο συσκευαστεί σε LNP. Διαφορετικά, τα πλασμίδια δεν μπορούν παρά να καταλήξουν στα λιπιδικά σφαιρίδια. Ο McKernan ανακάλυψε ότι αυτό το κρίσιμο βήμα της αφαίρεσης του πλασμιδικού DNA δεν είχε γίνει επιμελώς. Τεράστιες ποσότητες πλασμιδικού DNA βρέθηκαν σε πολλές παρτίδες εμβολίων mRNA των Pfizer και Moderna.

Τα ευρήματα του Kevin McKernan υποτιμήθηκαν από το συλλογικό κυρίαρχο αφήγημα. Οι ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν ότι η παρουσία DNA τους είχε αποκαλυφθεί από τους κατασκευαστές και ότι αυτό δεν απέτρεψε την έγκριση, επειδή τα αναφερόμενα επίπεδα ήταν εντός των επιτρεπόμενων ορίων που είχε θέσει ο ΠΟΥ. Αλλά από πού πηγάζουν αυτά τα όρια; Υιοθετώντας το όριο των 10 νανογραμμαρίων DNA ανά δόση εμβολίου [9], ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναφέρθηκε σε μια έκθεση του ΠΟΥ από το 1998 [10]. Σε αυτήν την τεχνική έκθεση, διαβάζουμε:

Η τρέχουσα κατάσταση γνώσης υποδηλώνει ότι το DNA συνεχούς κυτταρικής σειράς … [σε] έως 10 ng ανά καθαρισμένη δόση μπορεί πλέον να θεωρηθεί αποδεκτό. … Το νέο ανώτατο όριο … δεν ισχύει για προϊόντα που προέρχονται από μικροβιακά, διπλοειδή ή πρωτογενή συστήματα καλλιέργειας κυττάρων.

Σημειώνουμε ότι η έκθεση του ΠΟΥ διακρίνει δύο είδη DNA. Το ένα θεωρείται πιο επικίνδυνο από το άλλο και επομένως το ποσό του περιορίζεται στην προαναφερθείσα τιμή. Αλλά σε ποια από τις δύο κατηγορίες εμπίπτει το πλασμιδικό DNA που βρίσκεται στα εμβόλια mRNA — στην περισσότερο ή λιγότερο επιβλαβή;

Δεν ανήκει σε καmμία από τις δύο στην πραγματικότητα, επειδή η κατευθυντήρια γραμμή του ΠΟΥ υποθέτει σιωπηρά ότι οποιοδήποτε DNA που περιέχεται στο εν λόγω φάρμακο ή εμβόλιο θα είναι ακριβώς αυτό: “γυμνόDNA, του οποίου η πρόσληψη στα κύτταρα του σώματός μας θα είναι πολύ αναποτελεσματική. Αντίθετα, η συσκευασία σε LNP των εμβολίων mRNA θα εξασφαλίσει πολύ πιο αποτελεσματική πρόσληψη DNA στα κύτταρα του σώματός μας (βλ. παρακάτω). Θα ήταν επομένως απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα “ασφαλές” επίπεδο υπολειπόμενου DNA με νέα, προσεκτικά σχεδιασμένα πειράματα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία παροχής με LNP. Αλλά για λόγους επιχειρηματολογίας, ας αποδεχτούμε προς το παρόν το προβλεπόμενο όριο του EMA.

Στην ήδη αναφερθείσα έκθεσή του [9], ο EMA ισχυρίζεται ότι όλα τα δείγματα εμβολίων που είχε λάβει από τις Pfizer/BioNTech πριν από την έγκριση συμμορφώνονταν με το δικό του όριο για υπολειπόμενη περιεκτικότητα σε DNA. Προφανώς, ωστόσο, ο EMA —και ομοίως όλες οι άλλες ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως— δεν εξασφάλισαν συνεχή ποιοτικό έλεγχο μετά την έγκριση. Αυτό πρέπει να συναχθεί από τα ευρήματα του Kevin McKernan - αφού επιβεβαιώθηκε και από άλλους - ότι τα επίπεδα DNA σε όλες τις δοκιμασμένες παρτίδες εμβολίων υπερβαίνουν τα όρια του ΠΟΥ και του EMA, σε ορισμένες περιπτώσεις περίπου χίλιες φορές [11].

Έτσι, φτάνουμε στην απίστευτη συνειδητοποίηση: η παραγωγή του μοιραίου εμβολίου που προοριζόταν να εγχυθεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπινα όντα πραγματοποιήθηκε χωρίς καμμία επίβλεψη και οι προετοιμασίες που προέκυψαν ήταν κατάφωρη παραβίαση των όρων υπό τους οποίους είχαν εγκριθεί. Λοιπόν, απαγορεύεται η ένεση ενός φαρμάκου που δεν πληροί τις προδιαγραφές που αναφέρονται στην άδειά του. Επομένως, η έγχυση αυτών των εμβολίων σήμερα δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια εγκληματική πράξη. Αυτό παρασύρθηκαν να κάνουν οι κυβερνήσεις που δεν το γνωρίζουν στους δικούς τους ανθρώπους.

Προσέξτε καλά: οι αρμόδιες αρχές στις δυτικές χώρες έχουν αρνηθεί ενεργά να αναλάβουν οποιαδήποτε ενέργεια για να διευκρινιστεί εάν η ομάδα του McKernan μπορεί να έχει δίκιο. Ψάλλουν από κοινού: Δεν υπάρχει λόγος να υποθέσουμε ότι το DNA θα βρει τον δρόμο του προς τα κύτταρα. Και αν συμβεί αυτό, γρήγορα θα διασπαστεί και θα καταστραφεί. Επιπλέον: ο πυρήνας διαχωρίζεται από το κυτταρόπλασμα του κυττάρου με μια αδιαπέραστη μεμβράνη, έτσι ώστε το ξένο DNA να μην μπορεί ποτέ να εισέλθει στο διαμέρισμα όπου μπορεί να ξεδιπλώσει τη λειτουργία του.

Το καλό με αυτή την τρομακτική ιστορία είναι ότι αυτές οι αρμόδιες αρχές έχουν προδώσει τον εαυτό τους. Τώρα είναι υπό το φως των προβολέων και στέκονται με την πλάτη στον τοίχο. Οι κυβερνητικοί θεσμοί είναι προφανώς σύμφωνοι με τους δράστες ενός τερατώδους εγκλήματος. Τα ευρήματα του McKernan κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στο κεφάλι οποιουδήποτε έχει την παραμικρή ιδέα από βιολογία. Η συσκευασία του πλασμιδίου και του DNA που προέρχεται από πλασμίδιο σε LNP πρέπει να αναμένεται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την αποτελεσματική παράδοσή τους στα κύτταρα. Η πυρηνική μεμβράνη διασπάται κάθε φορά που ένα κύτταρο διαιρείται και το ξένο DNA θα εγκλωβιστεί στους νεοσχηματισμένους πυρήνες των θυγατρικών κυττάρων. Και ακόμη και χωρίς γονιδιωματική ενσωμάτωση, το ξένο DNA μπορεί να προκαλέσει μη φυσιολογικά συμβάντα και την παρατεταμένη παραγωγή κωδικοποιημένων πρωτεϊνών [12].

Τα ευρήματα του McKernan επιβεβαιώθηκαν σε άλλα εργαστήρια στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Τώρα εμείς αναφέρουμε πειράματα που πραγματοποιήθηκαν με παρτίδες του Comirnaty της BioNTech από μια ομάδα έμπειρων Γερμανών ερευνητών.

Πρώτο εύρημα: μεγάλες ποσότητες βακτηριακού DNA ανιχνεύθηκαν και στις έξι παρτίδες που εξετάστηκαν. Όλα τα γονίδια που κωδικοποιήθηκαν στο πλασμίδιο ταυτοποιήθηκαν. Επιπλέον, το πλασμίδιο περιέχει ένα ειδικό στοιχείο, τον λεγόμενο προαγωγέα SV40, η παρουσία του οποίου δεν αποκαλύφθηκε στο κοινό και δεν δηλώθηκε στις αρχές. Η παρουσία του προαγωγέα SV40 ανακαλύφθηκε από τον McKernan σε παρτίδες των ΗΠΑ και η γερμανική ομάδα επιβεβαιώνει τώρα αυτό το εύρημα σε γερμανικά φιαλίδια. Τώρα, γιατί οι Pfizer-BioNTech έβαλαν τον προαγωγέα SV40 στο πλασμίδιό τους είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση. Το στοιχείο δεν απαιτείται για την παραγωγή ακίδας-mRNA και δεν υπάρχει στο πλασμίδιο ακίδας της Moderna. Ο προαγωγέας SV40 έχει τη συναρπαστική ικανότητα να μεταφέρει λαθραία τον εαυτό του και τις προσαρτημένες αλληλουχίες DNA πέρα από την άθικτη πυρηνική μεμβράνη, ακόμη και σε κύτταρα που δεν διαιρούνται. Αφήνουμε σε εσάς να αναλογιστείτε τι σημαίνει αυτό…

Πάμε στην επόμενη ερώτηση: θα απορροφηθεί το πλασμιδικό DNA και θα παραμείνει στα ανθρώπινα κύτταρα για οποιοδήποτε σημαντικό χρονικό διάστημα; Η απάντηση: Ναι!

Η ομάδα ανακάλυψε ότι η πρόσληψη DNA συμβαίνει γρήγορα και τα γονίδια παραμένουν στα κύτταρα για πολλές ημέρες, παραμένοντας ανιχνεύσιμα ακόμη και μετά από έναν κύκλο κυτταρικής αντιγραφής. Ο ισχυρισμός ότι το προσλαμβανόμενο DNA καταστρέφεται γρήγορα είναι καταδικαστικά ψευδής και συνιστά επικίνδυνη ιατρική παραπληροφόρηση.

Επόμενη ερώτηση: θα παράγουν τα διαμολυνθέντα κύτταρα πρωτεΐνες ακίδας για περισσότερο από μία ημέρα; Η απάντηση: Ναι! Η παραγωγή της ακίδας ξεκίνησε μέσα σε λίγες ώρες και συνεχίστηκε για πολλές ημέρες.

Στο εργαστήριο, είναι δυνατή η εισαγωγή πλασμιδικού DNA στο βιβλίο της ζωής. Οι πιθανές συνέπειες μιας τέτοιας μεταλλαξιογένεσης είναι ατελείωτες. Η διακοπή του εξαιρετικά συντονισμένου δικτύου που ελέγχει την κυτταρική διαίρεση και τη διαφοροποίηση μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο. Η μεταλλαγή των γονιδίων που εμπλέκονται στο ανοσολογικό δίκτυο μπορεί να προκαλέσει τη δυσλειτουργία του. Η διαταραχή των γονιδίων στα κύτταρα του εγκεφάλου μπορεί να οδηγήσει σε οποιαδήποτε ασθένεια περιγράφεται στα νευρολογικά εγχειρίδια. Οι μεταλλάξεις στο σπέρμα και στα γονιμοποιημένα ωάρια καθιστούν τα αλλοιωμένα χαρακτηριστικά κληρονομήσιμα.

Η τελευταία ερώτηση τώρα: Υπάρχει κάποιος επίγειος λόγος να φοβόμαστε ότι το βακτηριακό DNA από τα εμβόλια μπορεί να εισαχθεί στα ανθρώπινα χρωμοσώματα; Για να προσεγγίσει αυτό το ερώτημα, η γερμανική ομάδα έστειλε τα διαμολυνθέντα κύτταρά της στον Kevin για αλληλούχιση ολόκληρου του γονιδιώματος. Τα αποτελέσματα μπορούν να προβληθούν στο blog του Kevin [13]. Και η απάντηση: ναι, τα στοιχεία είναι επί του παρόντος σχεδόν πλήρη!

Εάν συμβαίνει σε μεμονωμένα κύτταρα, υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο δεν θα συμβεί στο σώμα;

Σήμερα, εδώ και τώρα, αντιμετωπίζουμε τη συνειδητοποίηση ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν εγκαταστήσει ένα σατανικό πρόγραμμα που έχει ακρωτηριάσει, σκοτώσει και τροποποιήσει γενετικά εκατομμύρια άτυχους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα επεκτείνεται, καθώς ο ΠΟΥ σκοπεύει να αντικαταστήσει γενικά τα συμβατικά εμβόλια στην ανθρώπινη και κτηνιατρική ιατρική με ενέσιμα mRNA. Ο ΠΟΥ μας λέει ότι τα εμβόλια κατά της COVID έχουν δείξει την ασφάλειά τους, επομένως δεν είναι απαραίτητος οποιοσδήποτε ποιοτικός έλεγχος μελλοντικών παραγόντων. Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια [14,15,16].

Αγαπητοί συμπολίτες, για χάρη των αγαπημένων σας, μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό. Η πρόσληψη και η έκφραση ενός ξένου γονιδίου θα προκαλεί πάντα επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος στο κύτταρο. Δεδομένου ότι όλα τα άλλα εμβόλια mRNA θα κωδικοποιούν πρωτεΐνες μη εαυτού, θα προκαλέσουν βλάβη που θα επιδεινώνεται με κάθε αναμνηστική δόση. Και σίγουρα, η μόλυνση των εμβολίων mRNA θα είναι ο κανόνας, επειδή δεν υπάρχει οικονομική διαδικασία για τον αξιόπιστο διαχωρισμό του μαζικής παραγωγής mRNA από τα πλασμίδια.

Το πρόγραμμα του ΠΟΥ απειλεί την ανθρωπότητα. Απειλεί ΕΣΕΝΑ και τους αγαπημένους σου.

 

Έθνη του κόσμου, ενωθείτε και σώστε μας από αυτή την εγκληματική τρέλλα.

 

Σταματήστε τα εμβόλια mRNA. Σταματήστε τον ΠΟΥ.

Από τους Sucharit Bhakdi, MD, την Karina Reiss, PhD και τον Michael Palmer, MD

Παραπομπές

1 Food and Drug Administration (2020) FDA briefing document: Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine.

2 Food and Drug Administration (2020) FDA briefing document: Moderna MRNA-1273.

3 European Medicines Agency (2021) Assessment report: Comirnaty.

4 European Medicines Agency (2021) Assessment report: COVID-19 Vaccine Moderna.

5 Morz, M. (2022) A Case Report: Multifocal Necrotizing Encephalitis and Myocarditis after BNT162b2 mRNA Vaccination against Covid-19. Vaccines 10:2022060308

6 Morz, M. (2022) A Case Report: Acute Myocardial Infarction, Coronal Arteritis and Myocarditis after BNT162b2 mRNA Vaccination against Covid-19Preprints DOI:10.20944/preprints202209.0051.v1

10 WHO Expert Committee on Biological Standardization (1998) WHO Technical Report Series No. 878.

12 Miao, C.H. et al. (2001) Long-term and therapeutic-level hepatic gene expression of human factor IX after naked plasmid transfer in vivoMol. Ther. 3:947-57

16 Palmer, M. et al. (2023) mRNA Vaccine Toxicity.

 Πηγή: https://twitter.com/0minus_Prime

https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.