Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Η επόμενη πανδημία ίσως προέλθει από…: Ετοιμάζουν και το ελληνικό κοινό, οι Έλληνες θα φάνε πάλι αμάσητα ; / The next pandemic may come from...: The Greek public is also preparing, will the Greeks eat uncooked again? / La prossima pandemia potrebbe venire da...: anche il pubblico greco si sta preparando, i greci mangeranno di nuovo crudi? / Следующая пандемия может возникнуть из-за...: Греческая общественность тоже готовится, будут ли греки снова есть сырое?

 

 

«Η επόμενη πανδημία ίσως προέλθει από…»: Ετοιμάζουν και το ελληνικό κοινό!

«Παρατηρείται πολύ υψηλή θνησιμότητα στους ανθρώπους».

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από την τελευταία απόφαση του Π.Ο.Υ. για τον covid, δεν είναι λίγοι που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για κάποια «νέα πανδημία».

Το έργο είναι γνωστό και το έχουμε δει πολλές φορές.

Δεν είναι μόνο ο ιός Marburg [https://www.el.gr/ygeia/etoimasteite-gia-ton-tromo-toy-marmp/ ] που μοιάζει με τον Έμπολα και για τον οποίο διαβάσατε νωρίτερα στο ΕΛ.

Ο λόγος για μία…μετεξέλιξη της γρίππης των πτηνών, που ακόμα και στην Ελλάδα μας είναι πολύ οικεία.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, τον οποίο μάθαμε κατά την τριετή πανδημία, προειδοποίησε, σύμφωνα με το ertnews, για την επόμενη πανδημία που ενδεχομένως να προέλθει από την γρίππη των πτηνών:

«Έχουν απομονώσει τον ιό και από πολλά ζώα τα οποία δεν είναι πτηνά, δηλαδή και από θηλαστικά. Και υπάρχει μια συζήτηση εκτεταμένη στην επιστημονική κοινότητα για το αν αυτό μας χτυπάει το καμπανάκι, για το εάν έχει σημεία προσαρμογής στον άνθρωπο και ότι μπορεί να αρχίσει να εξαπλώνεται και στους ανθρώπους.

Για την ώρα τα περιστατικά στους ανθρώπους είναι σποραδικά και σίγουρα φαίνεται ότι είναι ένα κλικ παραπάνω στον άνθρωπο φέτος από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Στα κρούσματα στους ανθρώπους είναι πολύ σοβαρά παρατηρείται μία πολύ υψηλή θνητότητα που ξεπερνάει το 20%».

«Αυτό είναι φαίνεται να είναι το πιο πιθανό σενάριο. Είναι δύσκολο να πούμε ότι δεν θα ξαναζήσουμε πανδημία », απάντησε σχετικά με την πιθανότητα η επόμενη πανδημία να προέλθει από τη συγκεκριμένη γρίπη.

Πηγή: https://www.el.gr/ygeia/health-news/i-epomeni-pandimia-isos-proelthei-apo/

https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.