Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

1 - Ο τ.πρόεδρος των Ελλήνων Χημικών και συνεργάτης του «Δημοκρίτου», μιλά τους αεροψεκασμούς και το σύστημα HAARP (μέρος 1ο) / The former president of the Hellenic Chemists and partner of "Demokritos", talks about aerial spraying and the HAARP system (part 1) / L'ex presidente degli Hellenic Chemists e partner di "Demokritos", parla di irrorazione aerea e del sistema HAARP (parte 1) / 1 - Бывший президент Hellenic Chemists и партнер «Демокритос» рассказывает о распылении с воздуха и системе HAARP (часть 1).

 

 

Ο πρόεδρος των Ελλήνων Χημικών και συνεργάτης του «Δημοκρίτου», μιλά τους αεροψεκασμούς και το σύστημα HAARP (μέρος 1) [1η ανάρτηση του εν λόγω θέματος την 23η Οκτωβρίου του 2017, εις το μπλόγκ Πυρφόρος Έλλην]  


Εισαγωγή από Αναβάσεις.
Οι δύο συνεντεύξεις που θα παραθέσουμε έχουν χρονική διαφορά κάτι παραπάνω από ένα χρόνο. Στην πρώτη συνέντευξη υπάρχει ομολογία από επίσημα χείλη, από τον τότε επίτροπο Περιβάλλοντος στην Ε.Ε. και νυν Υπ. Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα ο οποίος σε σχετική ερώτηση που του ετέθη από Ολλανδό ευρωβουλευτή απάντησε ότι «είναι γνωστά τα περί «αεροψεκασμών αλλά δεν μπορεί να δοθεί κάποια επίσημη απάντηση…
Εμείς στις Αναβάσεις κάναμε μια προσπάθεια και επαναφέραμε το θέμα εκ νέου στην ελληνική Βουλή, κατά την διάρκεια υπερβολικής συγκέντρωσης σωματιδίων αρσενικού στον Αττικό ουρανό
μέσω της βοήθειας του βουλευτού Γιώργου Ανατολάκη  και σε συνεργασία με τον βουλευτή Ιωάννη Κοράντη, τους οποίους και ευχαριστούμε σαν Αναβάσεις.
Δυστυχώς δεν δέχτηκαν άλλοι βουλευτές ή πολιτικοί να ασχοληθούν παρά τις εκκλήσεις μας, και παρά τα δικά μας και υπεύθυνα στοιχεία σε φωτογραφίες και βίντεο που μπορούσαμε να τους διαθέσουμε.
Επίσης ξεκαθαρίσαμε από την Ε.Μ.Υ ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για τους συγκεκριμένους αεροψεκασμούς.
Βλέπουμε λοιπόν ότι δυστυχώς τα χρόνια περνούν, μας αποκαλύπτουν σιγά-σιγά ότι όντως αυτά συμβαίνουν, αλλά δεν αντιδρούμε. Εφησυχάζουμε, διώχνουμε οποιοσδήποτε σκέψεις μακριά μας, μην τυχόν και στεναχωρηθούμε, ή στεναχωρήσουμε άλλους ανθρώπους λέγοντάς τους την αλήθεια.
Αυτό όμως ονομάζεται στρουθοκαμηλισμός.  Και διαφαίνεται ο κίνδυνος ενώ γνωρίζουμε, να συνηθίσουμε να μην αντιδρούμε πλέον. Μοιάζει σαν να γνωρίζουμε ότι βιάζουν την οικογένειά μας αλλά δεν αντιδρούμε επειδή το συνηθίσαμε σιγά-σιγά σαν ιδέα!
Πρέπει και αυτό το πρόβλημα να το μεταθέσουμε προς λύση στα παιδιά μας, μαζί με όλα τα άλλα που τους δημιουργήσαμε; Πολύ φοβόμαστε όταν μετά 10-15 χρόνια μάθουμε επισήμως πλέον τις σημερινές επιπτώσεις των αεροψεκασμών στην υγεία μας, θα είναι πολύ αργά.
Όλη η αλήθεια για τους αεροψεκασμούς (chemtrails)Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης στον «Δημόκριτο»
Δρ. Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης στον «Δημόκριτο», π. Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, π. Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και π. Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)
*Συνέντευξη στην Ελεύθερη Ώρα. την Δευτέρα, 06 Δεκέμβριος 2010. Αναδημοσιεύουμε από norfid.wordpress.com
Ένας διακεκριμένος Ελληνας επιστήμονας, ο Δρ. Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης στον «Δημόκριτο», π. Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Χημικών, π. Γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας και π. Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), απαντά με την αποκλειστική συνέντευξή του που ακολουθεί, στο φλέγον ερώτημα: «Αν κάποιοι πραγματοποιούν αεροψεκασμούς με μυστηριώδη αεροπλάνα που πετούν συχνά στον ελληνικό εναέριο χώρο, είναι επικίνδυνοι για τους Ελληνες και το περιβάλλον οι ψεκασμοί αυτοί (που πιστεύεται ότι είναι «χημικοί»), από ποιους γίνονται και για ποιον σκοπό; Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Δρ. Κατσαρού στον συνεργάτη μας Κώστα Παπαπαναγιώτου έχει ως ακολούθως.
- Δρ. Κατσαρέ, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε στον ουρανό λευκές «ουρές» (νεφοειδείς γραμμές) που αφήνουν πίσω τους ορισμένα αεροπλάνα. Γι’ αυτές τις παράξενες «ουρές», που παραμένουν στον ουρανό για μεγάλο χρονικό διάστημα, λέγονται πολλά και διάφορα, ενώ κυρίως υποστηρίζεται ότι «κάποιοι μας ψεκάζουν ανηλεώς και με συγκεκριμένους στόχους». Κατά την γνώμη σας τι ακριβώς συμβαίνει;
 - Πράγματι πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι ζουν ή βρίσκονται στην Αθήνα και την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, τη Λάρισα, την Πάτρα, το Ηράκλειο της Κρήτης και σε άλλες πόλεις και περιοχές της Ελλάδος, παρατηρούν – ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό – αυτές τις «ουρές» για τις οποίες με ρωτάτε.
Τις αφήνουν, όπως είπατε, ορισμένα αεροπλάνα και δεν εξαφανίζονται σε μερικά λεπτά, όπως συμβαίνει συνήθως,   αλλά διατηρούνται στον ουρανό για μεγάλο χρονικό διάστημα, δηλαδή επί ώρες, απλώνονται σιγά – σιγά και κάποιες φορές σχηματίζουν ένα εκτεταμένο ουράνιο «πέπλο». Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο, τη γειτονική Ιταλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και σχεδόν σε κάθε χώρα του ΝΑΤΟ.
Είναι ένα φαινόμενο που άρχισε να παρατηρείται όλο και πιο έντονα τα τελευταία δέκα χρόνια και προκαλεί όχι μόνο πολλές συζητήσεις και εικασίες αλλά και μεγάλη ανησυχία, καθώς επαναλαμβάνεται με μεγάλη συχνότητα.
 - Μετά τα προαναφερθέντα, θα μας πείτε τι περιέχουν αυτές οι «ουρές» που επεκτείνονται και γίνονται ουράνιο «πέπλο»; Κι ακόμη, τι είδους αεροπλάνα τις αφήνουν;
 - Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι περιέχουν αυτές οι «ουρές», αλλά σίγουρα περιέχουν κάποια χημικά στοιχεία και γι’ αυτό χαρακτηρίζονται ως «χημικές ουρές». Πάντως, πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν εμφανίσει πονοκεφάλους, ζαλάδες, κακοδιάθεση ή και συμπτώματα γρίππης μετά από την εμφάνισή τους στον ουρανό, πολύ ψηλά πάνω από τα κεφάλια τους.
Και οι περισσότεροι από αυτούς πιστεύουν ότι «μας ψεκάζουν με χημικά», ενώ εύλογα ερωτούν «ποια είναι τα χημικά αυτά» και «κατά πόσον είναι επικίνδυνα». Από αναλύσεις που έγιναν μέχρι τώρα από ορισμένες ομάδες ή πανεπιστήμια, παρατηρήθηκε ότι το δημιουργούμενο από αεροψεκασμούς ουράνιο «πέπλο» περιέχει σωματίδια αλουμινίου ή βαρίου σε ποσότητες που φυσιολογικά δεν έπρεπε να υπάρχουν ούτε στο έδαφος, ούτε στο νερό. Ιδιαίτερα το βάριο είναι χημικό στοιχείο που δεν πρέπει να βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους. Το επισημαίνω αυτό.
Τα αεροπλάνα που αφήνουν πίσω τους τις «χημικές ουρές», κάνοντας τους πάντες να ανησυχούν, είναι συνήθως τύπου KC 10 ή KC 135 και δεν φέρουν διακριτικά, ενώ κανείς δεν γνωρίζει από πού απογειώνονται ή πού προσγειώνονται.
Το πιθανότερο είναι να απογειώνονται από στρατιωτικά αεροδρόμια και να προσγειώνονται σ’ αυτά, οπότε και δεν κοινοποιούνται τα διαγράμματα των πτήσεών τους.
Συγχρόνως, κανένας διεθνής οργανισμός (ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΟΗΕ κλπ.) ή χώρα (ΗΠΑ, Ρωσσία, Καναδάς κ.ά.) δεν παραδέχεται επισήμως ότι πραγματοποιούνται τέτοιου είδους αεροψεκασμοί.
Έχουν, όμως, ανεπισήμως αφήσει να διαρρεύσει, ότι οι «ουρές» των αεροπλάνων περιέχουν σωματίδια από αλουμίνιο και βάριο και πως οι εν λόγω αεροψεκασμοί γίνονται για να αντιμετωπιστεί το «φαινόμενο του θερμοκηπίου», δηλαδή της κλιματικής αλλαγής.
Εάν πράγματι αυτό συμβαίνει, τότε το καύσιμο των αεροπλάνων που πραγματοποιούν τους αεροψεκασμούς περιέχει σωματίδια αλουμινίου και βαρίου, τα οποίαν όταν εξέρχονται μαζί με τα καυσαέρια κάθε αεροσκάφους ανακλούν τις ακτίνες του ηλίου και έτσι εισχωρεί λιγότερη ηλιακή ακτινοβολία στην Γη, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η υπερθέμανση του πλανήτη, δηλαδή το «φαινόμενο του θερμοκηπίου».
Εχουν γίνει μάλιστα υπολογισμοί, ότι εάν ανακλασθεί το 1% της ηλιακής ακτινοβολίας που φθάνει στη Γη, τότε τα επόμενα πενήντα χρόνια δεν θα υπάρχει αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αυξηθεί το λιώσιμο των πάγων, δεν θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα κλπ. Και συγχρόνως δεν θα πληρώνουμε τον φόρο διοξειδίου του άνθρακος κλπ.
https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.