Η κακοκαιρία
συνεχίζεται, μέσα σήμερα όλη την ημέρα και μια πιτούλα για το βράδυ, τη
φτιάξαμε στο τσάκ - μπαμ. Πείτε την όπως θέλετε: τεμπελόπιτα, ζυμαρόπιτα
κ.ο.κ. Για μένα είναι απλά η λατρεμένη κασιόπιτα (κάσιου στα βλάχικα λέγεται το τυρί). Κοπιάστε γιατί σε λίγο δε θα μείνει τίποτε!!
Για ένα ταψί 30
εκ., 250 με 300 γρ. τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι, ένα κεσεδάκι
γιαούρτι, 2 αυγά, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, ένα ποτήρι γάλα..
Βάζουμε όλα τα
υλικά σε μια λεκάνη και κρατάμε λίγη φέτα, το αλάτι με προσοχή και
προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο να κάνουμε έναν παχύρρευστο χυλό, τον οποίο
τον απλώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί μας. Προσθέτουμε πάνω στο χυλό τη
φέτα που κρατήσαμε και μικρά κομμάτια βουτύρου.. Ψήνουμε στις
αντιστάσεις μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Το μυστικό
αυτής της πίτας είναι να είναι όσο πιο λεπτή γίνεται.. Βέβαια η Βλάχα
γιαγιά μου (από τα χωριά της Κόνιτσας) την έψηνε σε σινί στα ξύλα και
πρώτα έριχνε μια δόση από το χυλό, την έψηνε και μετά πρόσθετε και τη
δεύτερη δόση με το τυρί και το βούτυρο και ήταν σαν έκανε μια πίτα με
δύο φύλλα. Πολλές φορές όταν δεν είχε γιαούρτι το παρέλειπε και πρόσθετε
περισσότερο γάλα...
και καλή σας όρεξη!
https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/
- Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του
περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει
ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που
ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση
της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων,
παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι
απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς
απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’
οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.