Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Το ρώσσικο άρθρο του RIA Novosti Τελευταίο επιχείρημα : Η Αμερική ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει κλιματικά όπλα, εναντίον της Ρωσσίας / RIA Novosti Russian article Latest Argument: America Prepares to Use Climate Weapons, Against Russia / Articolo russo di RIA Novosti Ultimo argomento: l'America si prepara a usare armi climatiche contro la Russia /

Χημικοί ψεκασμοί και Γεωμηχανική: Όταν μιλάνε οι πολίτες είναι “θεωρίες συνωμοσίας”, όταν μιλάνε επιστήμονες και κυβερνήσεις είναι “επιστήμη”.

Εδώ είμαστε. Μετά από 12 χρόνια αρθρογραφίας, φτάσαμε στο ιστορικό άρθρο οι Ρώσσοι να αναφέρονται καθαρά στη Γεωμηχανική αποκαλώντας την “κλιματικό όπλο” το οποίο μάλιστα ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει η Αμερική.

Αλλά για να γίνει πλήρως κατανοητό το ρώσσικο άρθρο του RIA Novosti, είναι απαραίτητο να κάνουμε μια μικρή εισαγωγή προς αποφυγήν παρερμηνείας, γιατί η μεγάλη Αλήθεια δεν βρίσκεται μόνο στα όσα αναφέρει, αλλά κυρίως, στα όσα δεν αναφέρει.

Εισαγωγή

Πίσω στη δεκαετία ’90 και αρχές 21ου αιώνα, ξεκίνησαν στις Η.Π.Α οι πολλαπλοί ορατοί χημικοί αεροψεκασμοί τα λεγό.μενα chemtrails, τα οποία αργότερα έκαναν και την εμφάνιση τους σε πολλές χώρες του κόσμου και κυρίως στην Ευρώπη. Με την εμφάνιση τους, ξεκίνησαν και οι πρώτες φωνές ακτιβιστών που τα κατήγγειλαν ενώ λίγο αργότερα, πρώτη δεκαετία του νέου αιώνα, έκανε την εμφάνιση του από το πουθενά ένας αμερικάνος “ακτιβιστής” ο Μάικλ Μέρφι, ο οποίος, με γερό μπάτζετ γύρισε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο “Τι στο καλό μας ψεκάζουν”.

Το ντοκιμαντέρ ανέβηκε σε πολλά κανάλια εκτός από το δικό του, ήταν δωρεάν και δεν ζήτησε ποτέ δικαιώματα κι έκανε εκατομμύρια θεάσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ υποτιτλίστηκε και σε πολλές γλώσσες. Ο κόσμος “έμαθε”: Μας ψεκάζουν επειδή διενεργούνται μυστικά προγράμματα Γεωμηχανικής, δηλαδή σκίασης του ήλιου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη διαφήμιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της Γεωμηχανικής που ελάχιστοι γνώριζαν τότε, αν δεν ήταν ο “ακτιβιστής” που έκανε τέτοια προβολή. Κάποιοι από μας είπαν ότι ο Μάικλ Μέρφι είναι καθαρά “ελεγχόμενη αντίσταση” και άτομο του συστήματος, αφού απέδιδε τους αεροψεκασμούς σε σκοπούς Γεωμηχανικής και όχι στους πραγματικούς που είναι καθαρά στρατιωτικοί, ΝΑΤΟϊκοί.

Το παγκόσμιο κίνημα διασπάστηκε, οι πολλοί έμειναν με την πλευρά του Μέρφι, και επιτίθεντο σε όσους δεν τον ακολουθούσαν πιστά. Όμως δεν άργησε να αποκαλυφθεί ότι ο Μέρφι που είχε φυτρώσει στα ξαφνικά και το έπαιζε δημοσιογράφος, δεν ήταν παρά ένα πρεζόνι, που τον χρησιμοποίησαν και τελικά τρελάθηκε από την ντόπα κι άρχισε να λέει ασυναρτησίες και άσχετες με τους ψεκασμούς. Ο κόσμος που τον ακολουθούσε και τον είχε κάνει ήρωα ζητώντας του να κατέβει ακόμα και πρόεδρος των Η.Π.Α., χάθηκε στους ορίζοντες και δεν ασχολήθηκε πια.

Χτες λοιπόν, δημοσίευσα ένα παλιό άρθρο εκείνης της γεμάτης ένταση εποχής, που ξεκαθάριζε ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός των χημικών αεροψεκασμών. Τα όσα δε αναφέρει ο A.C. Griffith στην αποκαλυπτική συνέντευξη του, τα έχω διασταυρώσει με φίλη μου Κροάτισσα της οποίας ο πατέρας ήταν στρατιωτικός και δούλευε επί εποχής ΕΣΣΔ: Οι πρώτοι αεροψεκασμοί έγιναν από τους Σοβιετικούς προκειμένου να δημιουργήσουν μια “ασπίδα” στην ατμόσφαιρα έναντι των εχθρικών πυραύλων, κάτω από την οποία οι επικοινωνίες της ασύρματης τεχνολογίας θα ήταν καλύτερες λόγω του ιοντισμού και θα είχαν πρόσβαση μέχρι και τα υποβρύχια.

Και αυτό κόπιαραν οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ, καθώς και την εγκατάσταση του HAARP, αλλά πλέον σε μεγάλη κλίμακα και ισχύ. Ωστόσο, αν και οι Σοβιετικοί που κατόπιν έγιναν πάλι Ρώσσοι, ξεκίνησαν πρώτοι τους χημικούς αεροψεκασμούς, δεν έχουμε ποτέ κανένα επεισόδιο καταγεγραμμένο ως ένδειξη ή καταγγελία, ότι έχουν οπλοποιήσει το περιβάλλον εις βάρος άλλης χώρας. Ήταν υπόθεση που αφορούσε την άμυνα τους και όχι για επίθεση. Αντιθέτως, οι Η.Π.Α. κατηγορούνται για παρέμβαση στο περιβάλλον τόσο στη χώρα τους όσο και σε άλλες, και μάλιστα από αμερικάνους ακτιβιστές.

Όμως από την άλλη, οι Ρώσσοι απολάμβαναν το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, όπου πλέον μπορούσαν να συλλέξουν τον πλούτο τους, αλλά όχι μόνοι, καθώς κι άλλες χώρες, όπως Η.Π.Α., Καναδάς, Νορβηγία, Δανία κ.λπ επωφελούνται από την υποτιθέμενη υπερθέρμανση του πλανήτη στην εν λόγω περιοχή. Κι όλο αυτό σε μια σιωπηλή συνωμοσία κατεργαραίων, το φόρτωσαν στην κλιματική αλλαγή, επειδή έτσι τους βολεύει. Αλλά η Ρωσσία το απολάμβανε λίγο περισσότερο καθιστώντας προηγούμενες παγωμένες περιοχές της πιο βιώσιμες και μεσογειακές, ενώ εξοικονομούσε σε θαλάσσιες διαδρομές.

Φυσικά όλες οι χώρες ΝΑΤΟϊκές και Ρωσσία και όποιες άλλες έχουν συμφέροντα απ’ όλο αυτό, “καταρρίπτουν” τους ισχυρισμούς των αεροψεκασμών, ακόμα και με την προσποίηση της Γεωμηχανικής την οποία συζητούν μόνο ως “πιθανή μέθοδος στο μέλλον”, ενώ πρόσφατα δειλά δειλά κάνουν λόγο για πρώτα πειράματα.

Και παρότι οι ίδιοι οι Ρώσσοι το 2013 ζήτησαν από τους κλιματικούς επιστήμονες του ΟΗΕ να συμπεριλάβουν στην ατζέντα τους τη Γεωμηχανική, ζητώντας ένα συμπέρασμα για το αν «μια πιθανή λύση αυτού του προβλήματος [της κλιματικής αλλαγής] μπορεί να βρεθεί με τη χρήση μεθόδων γεωμηχανικής για τη σταθεροποίηση του τρέχοντος κλίματος», τονίζοντας μάλιστα ότι η Ρωσσία με επιστήμονές της αναπτύσσουν τεχνολογίες γεωμηχανικής, σήμερα βγαίνουν με ιστορικό άρθρο λέγοντας ότι οι Η.Π.Α. ετοιμάζονται για «κλιματικές παρεμβάσεις» που θα βλάψουν σοβαρά την οικονομία της Ρωσσίας.

Ακολουθεί το ρώσσικο άρθρο του RIA Novosti, αυτολεξεί, με τίτλο…

Τελευταίο επιχείρημα: Η Αμερική ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει κλιματικά όπλα

Ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο ενέκριναν ένα πενταετές σχέδιο για «κλιματικές παρεμβάσεις» που προβλέπει τη δημιουργία τεχνολογιών ελέγχου του κλίματος. Οι επιστήμονες αντιτίθενται σε τέτοιες εξελίξεις και οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας προειδοποιούν ότι η πρακτική εφαρμογή τους από μια από τις χώρες του κόσμου κινδυνεύει να μετατραπεί σε κλιματικό πόλεμο.

Το έγγραφο, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου, αναφέρει ότι στόχος του προγράμματος είναι «να δημιουργήσει μια επιστημονική βάση για τη διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας και άλλες ταχείες παρεμβάσεις στο πλαίσιο βραχυπρόθεσμων κλιματικών κινδύνων».

Έτσι θέλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να καταπολεμήσουν την «αναδυόμενη κυριαρχία της Ρωσσίας στη γεωργία». Το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών θεωρεί ότι πρόκειται για «θέμα εθνικής ασφάλειας» που «υποτιμάται ως γεωπολιτική απειλή», αναφέρει το ρώσσικο μέσο.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η γεωργία που είναι ο πιο ευάλωτος τομέας της αμερικανικής οικονομίας επηρεάζεται ιδιαίτερα από την κλιματική αλλαγή. Λόγω της ζέστης, της ξηρασίας και της υποβάθμισης του εδάφους, η έκταση της καλλιεργήσιμης γης συρρικνώνεται κάθε χρόνο. Οι αποδόσεις στις παραδοσιακές γεωργικές πολιτείες θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 90 τοις εκατό έως το 2040 και η περιοχή καλλιέργειας σιτηρών θα μετατοπιστεί στα σύνορα με τον Καναδά.

Η Ρωσσία, από την άλλη, μόνο οφέλη έχει από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει ότι η ζώνη αποτελεσματικής γεωργίας στη Σιβηρία θα διπλασιαστεί έως το 2080 – κατά σχεδόν πέντε εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η Ρωσσία θα γίνει ο κορυφαίος παραγωγός σιταριού στον κόσμο με το 20% της αγοράς.

Η εκρηκτική ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής είναι μόνο ένα μικρό μέρος της σύμφωνα με τους αισιόδοξους για το κλίμα, που αναμένει η Ρωσσία. Η σταθερή τήξη των θαλάσσιων πάγων της Αρκτικής θα καταστήσει τη Βόρεια Θαλάσσια Διαδρομή τη συντομότερη και φθηνότερη διαδρομή για φορτίο από την Κίνα και όλη τη Νοτιοανατολική Ασία προς την Ευρώπη. Ο έλεγχος αυτής της σημαντικής αρτηρίας μεταφορών υπόσχεται σημαντικά οφέλη και έσοδα.

Μηχανικοί του Ήλιου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι έτοιμες να το ανεχτούν αυτό. Για να αντιμετωπίσει ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ηλιακή γεωμηχανική. Αυτή είναι μια σχετικά νέα κατεύθυνση στην επιστήμη. Οι επιστήμονες αναπτύσσουν διάφορες τεχνολογίες που μπορούν να μειώσουν ή να εκτρέψουν τη ροή της ηλιακής θερμότητας που έρχεται στη Γη – κοσμικοί καθρέφτες, αντανακλαστικά σύννεφα θάλασσας, “ασπίδα” αεροζόλ στη στρατόσφαιρα.

Όλα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι το 2006 ο βραβευμένος με Νόμπελ, Ολλανδός χημικός Paul Crutzen δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με τρόπους σωτηρίας από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Πρότεινε να χειραγωγηθεί η ατμόσφαιρα.

Μετά από ισχυρές ηφαιστειακές εκρήξεις, εμφανίζεται ένα κρύο – για ένα ή δύο χρόνια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά ορυκτά σωματίδια εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα με τέφρα και αέρια, αντανακλώντας τις ακτίνες του ήλιου. Σε έργα γεωμηχανικής, υποτίθεται ότι μιμείται το φυσικό ηφαιστειακό φαινόμενο ψεκάζοντας ανακλαστικά σωματίδια αερολύματος διοξειδίου του θείου, θειικών αλάτων ή ανθρακικού ασβεστίου στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Γεωμηχανική διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας και του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Αμερικανική “απάντηση”

Σύμφωνα με το σχέδιο του Λευκού Οίκου, αεροσκάφη ή στρατοσφαιρικά μπαλόνια θα ψεκάσουν δεκάδες εκατομμύρια τόνους σωματιδίων διοξειδίου του θείου στην ανώτερη ατμόσφαιρα, τα οποία, όταν συμπυκνωθούν, θα σχηματίσουν ένα στρώμα που αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου.

Εκτιμάται ότι αυτό θα δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό της έκρηξης του όρους Pinatubo το 1991 στις Φιλιππίνες. Στη συνέχεια, περίπου 15 εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του θείου εισήλθαν στην ατμόσφαιρα και η μέση παγκόσμια θερμοκρασία έπεσε κατά περίπου ένα βαθμό.

Αυτή είναι μια σχετικά γρήγορη και φθηνή μέθοδος. Αλλά οι τεχνολογίες γεωμηχανικής δεν μπορούν να εφαρμοστούν τοπικά, μόνο σε μία χώρα. Δεν υπάρχει διεθνής νομική βάση για αυτό.

Αδικαιολόγητοι κίνδυνοι

Οι επιστήμονες είναι βέβαιοι ότι οι αρχές των Η.Π.Α. υποτιμούν τους κινδύνους των έργων γεωμηχανικής. Κανένα κλιματικό μοντέλο δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια πώς οι αλλαγές στην ατμόσφαιρα σε ένα μέρος του πλανήτη θα επηρεάσουν τον καιρό σε ένα άλλο.

Υπάρχουν φόβοι ότι οι θερμοκρασίες θα ανέβουν έξω από το στρώμα του διοξειδίου του θείου, προκαλώντας ένα καταστροφικό κύμα καύσωνα σε όλο τον κόσμο.

Αυτό είναι το λεγόμενο φαινόμενο χρέους θερμοκρασίας. Εάν δεν αναπληρώνετε συνεχώς την παροχή αερολυμάτων στη στρατόσφαιρα, το ανακλαστικό στρώμα θα εξαντληθεί σημαντικά και η θερμοκρασία στον πλανήτη μπορεί να πηδήξει κυριολεκτικά μέσα στη νύχτα.

Διάφοροι επιστημονικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Ερευνητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν επανειλημμένα σημειώσει ότι οι παρεμβάσεις γεωμηχανικής συγκαλύπτουν μόνο προσωρινά τα σημάδια της θέρμανσης και δεν επιλύουν το βασικό έργο της απομάκρυνσης των αερίων του θερμοκηπίου από την ατμόσφαιρα.

Το 2021, ορισμένοι κορυφαίοι περιβαλλοντικοί επιστήμονες από πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, τη Γερμανία και την Ολλανδία δημοσίευσαν ανοιχτή επιστολή προς τον Ο.Η.Ε. και τις κυβερνήσεις ζητώντας την απαγόρευση της ηλιακής γεωμηχανικής και διεθνείς συμφωνίες που εμποδίζουν τη χρηματοδότηση τέτοιων έργων.

«Οι κίνδυνοι της ηλιακής γεωμηχανικής είναι ελάχιστα κατανοητοί, οι επιπτώσεις θα διαφέρουν ανά περιοχή, και υπάρχουν αβεβαιότητες σχετικά με τις επιπτώσεις στις καιρικές συνθήκες, τη γεωργία και τις βασικές ανάγκες σε τρόφιμα και νερό. <…> Η κερδοσκοπική πιθανότητα της μελλοντικής ηλιακής γεωμηχανικής κινδυνεύει να γίνει ισχυρό επιχείρημα για τους λομπίστες της βιομηχανίας, τους αρνητές του κλίματος και ορισμένες κυβερνήσεις. <…> Χωρίς αποτελεσματικό παγκόσμιο και δημοκρατικό έλεγχο, η γεωπολιτική μιας πιθανής μονομερούς εγκατάστασης ηλιακής γεωμηχανικής θα ήταν τρομακτική και άδικη», αναφέρει το έγγραφο.

Περισσότεροι από 410 ειδικοί από 60 χώρες συμμετείχαν στην πρόσκληση. Την ανησυχία των επιστημόνων συμμερίζονται πολλοί πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα.

Και εκπρόσωποι της κοινότητας των πληροφοριών επισημαίνουν την προοπτική ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ χωρών λόγω έργων γεωμηχανικής – κλιματικών πολέμων.

Ο Λευκός Οίκος τα αγνοεί όλα αυτά χρηματοδοτώντας γενναιόδωρα την ανάπτυξη τεχνολογίας όπλων για το κλίμα. Και δικαιολογείται από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Μακρύ παιχνίδι

Από τα μέσα του 1990 η υπόθεση της επιβλαβούς επίδρασης του ανθρώπου στο κλίμα, σε μεγάλο βαθμό λόγω των προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει γίνει κυρίαρχη και έχει αποκτήσει το καθεστώς της επιστημονικής και πολιτικής συναίνεσης (σ.σ. τότε που ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί στις Η.Π.Α.)

Το 1994 τέθηκε σε ισχύ η Σύμβαση Πλαίσιο του Ο.Η.Ε. για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία υπογράφηκε από περισσότερες από 180 χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσσίας. Το 1997 υπογράφηκε το Πρωτόκολλο του Κιότο και το 2015 - Συμφωνία του Παρισιού. Αυτά τα διεθνή έγγραφα ρυθμίζουν μέτρα για τη μείωση της περιεκτικότητας σε διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, κυρίως με τη μείωση της κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων και τη στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Συγκεκριμένοι στόχοι και προθεσμίες συζητούνται σε ετήσια συνέδρια – συνόδους κορυφής για το κλίμα. Το τελευταίο τέτοιο φόρουμ (COP27) πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2022 στο αιγυπτιακό Sharm el-Sheikh. Οι συμμετέχοντες για πρώτη φορά αναγνώρισαν και καθόρισαν στο τελικό ψήφισμα ότι για την επίτευξη των στόχων που περιγράφονται στη Συμφωνία του Παρισιού – να περιοριστεί η θέρμανση στον ενάμιση βαθμό σε σύγκριση με το προβιομηχανικό επίπεδο – με το σημερινό «ανεπαρκές» επίπεδο των μέτρων που λαμβάνονται, είναι απίθανο να πετύχει.

Η Έκτη Έκθεση Αξιολόγησης της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) που προετοιμάστηκε για την COP27 σημειώνει ότι «η κλιματική κρίση εξελίσσεται πολύ πιο γρήγορα από ότι οι ειδικοί προβλέπουν, ότι εάν δεν επιτευχθούν σημαντικές μειώσεις στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα επόμενα χρόνια, μέχρι το τέλος του αιώνα, η αύξηση της θερμοκρασίας θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί στα επίπεδα των τριών βαθμών και αυτό είναι το πιο απαισιόδοξο σενάριο που προβλέπει η Συμφωνία του Παρισιού.

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και για να διορθωθεί, η απλή αντικατάσταση των πρώτων υλών άνθρακα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας -τουλάχιστον με τον ρυθμό που συμβαίνει τώρα- δεν αρκεί σαφώς. Αυτό που χρειάζεται είναι «μακροπρόθεσμες προσπάθειες μεγάλης κλίμακας, καθώς και η αναζήτηση νέων τρόπων επίλυσης του προβλήματος».

Τίποτα δεν λέγεται ευθέως για τη γεωμηχανική, αλλά η διεθνής κοινότητα προετοιμάζεται ξεκάθαρα για αυτό.

Συμπέρασμα…?

Τι συμπέρασμα βγάζετε εσείς από αυτό το άρθρο; Να γίνει ή να μη γίνει γεωμηχανική; Από τη μια λένε θα τους βλάψει, από την άλλη λένε δεν θα την γλυτώσουμε, λόγω κλιματικής αλλαγής και η διεθνής κοινότητα προετοιμάζεται ξεκάθαρα. Ποια “κοινότητα” Οι αρχηγοί κρατών ή οι πολίτες; Ποιών χωρών; Αυτών που κερδίζουν ή αυτών που είναι μονίμως χαμένοι, όπως η Ελλάδα;

Πόσες φορές έχουμε γράψει τόσο στους παλιούς ιστότοπους -Γάτα και AllNewz- ότι εμείς είμαστε ήδη οι χαμένοι, μαζί με την Ιταλία, γιατί πάνω μας γίνονται τα σκωτσέζικα ντους, τώρα Νότιες μάζες με αφρικάνικη σκόνη και τώρα πολιτικές εισβολές από τη Ρωσσία; Από πότε έχουμε γράψει για το Άνω Κάτω τους κλίματος κι εμείς στη μέση ενός βρόμικου σχεδίου; 

Και για όσους ασπάζονται το αφήγημα ότι οι ψεκασμοί είναι όντως μυστικό πρόγραμμα γεωμηχανικής: Αν όντως είναι έτσι, τότε γιατί μετά από πάνω από τρεις δεκαετίες το παγκόσμιο κλίμα πάει χειρότερα αντί καλύτερα;

Αν βλέπεις ότι κάτι σε ενοχλεί, απλά το κόβεις. Τι ίδιο ισχύει για τα ψέματα…

Είναι θέμα χρόνου πλέον να μας πουν θα σας ψεκάζουμε για το καλό σας, για να έχετε πλανήτη. Είδατε πόσο εύκολα λειτούργησε με τα λοκντάουν και τα εμβόλια. Όσο σωπαίνουμε μην μας πουν ψεκασμένους, τόσο πιο εύκολο τους το κάνουμε!

Πηγή :

https://www.filoi-esfigmenou.com//articles/article/15772

https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.