Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Η απάτη της μαστογραφίας To μεγαλύτερο όπλο σας κατά του καρκίνου του μαστού είναι να πείτε (Οχι στην μαστογραφία) [μέρος 1] / The Mammogram Scam Your greatest weapon against breast cancer is to say (No to mammograms) [part 1] / La truffa della mammografia La tua più grande arma contro il cancro al seno è dire (No alle mammografie) [parte 1]/

Η απάτη της μαστογραφίας To μεγαλύτερο όπλο σας κατά του καρκίνου του μαστού είναι να πείτε (Οχι στην μαστογραφία)

To μεγαλύτερο όπλο σας κατά του καρκίνου του μαστού είναι να πείτε (Οχι στην μαστογραφία)

Your Greatest Weapon Against Breast Cancer (Not Mammograms) [https://articles.mercola.com/archived-article.aspx]

Σύμφωνα με το Εθνικό Ιδρυμα του  Καρκίνου του μαστού, 200.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στις Η.Π.Α., καθιστώντας τον τρεις φορές πιο συχνό από ό, τι άλλων γυναικολογικών καρκίνων.

Ο καρκίνος του μαστού θα διεκδικήσει τις ζωές 40.000 ανθρώπων φέτος.

Στην πραγματικότητα, η μόνη μορφή καρκίνου που απαιτεί τη ζωή  περισσότερων γυναικών είναι ο καρκίνος του πνεύμονα.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι η ταχύτητα με την οποία τα ποσοστά καρκίνου του μαστού έχουν αυξηθεί τα τελευταία 5 χρόνια.

Το 1960, μία στις 20 γυναίκες διαγνώστηκε αλλά σήμερα, είναι μια  στις επτά.

Τα παρακάτω είναι μερικά σημαντικά γεγονότα για αυτόν τον τύπο του καρκίνου:

1.Ο καρκίνος του μαστού είναι η κύρια αιτία θανάτου των γυναικών για την ηλικία των 40 με 55.

15 τοις εκατό του συνόλου των καρκίνων του μαστού εμφανίζονται σε γυναίκες κάτω των 45 ετών!

Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, οι καρκίνοι του μαστού είναι πιο επιθετικοί και έχουν  χαμηλότερα ποσοστά ανάκτησης. 80 τοις εκατό των εξογκωμάτων του μαστού είναι μη-καρκινικά. 70 τοις εκατό των καρκίνων του μαστού έχουν βρεθεί μέσα από αυτο-εξετάσεις του μαστού.

Περίπου από το 80 τοις εκατό των γυναικών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού.

Οι τοξικές επιδράσεις της ακτινοβολίας  της μαστογραφία τελικά αναγνωρίζεται ως ένας σημαντικός παράγοντα  για την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού. Αρκετές πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει σαφώς ότι οι ακτινογραφίες  του καρκίνου του μαστού μπορεί να προκαλέσoυν στις γυναίκες περισσότερο κακό παρά καλό.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο British Medical Journal (Δεκέμβριος 2011) επιβεβαίωσε ότι ο ακτινογραφικός έλεγχος του καρκίνου του μαστού μπορεί να προκαλέσει βλάβη στις γυναίκες, ιδιαίτερα κατά τα πρώτα χρόνια μετά την έναρξη του ελέγχου.

2. Αυτή η βλάβη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε χειρουργικές επεμβάσεις, όπως μερικές αφαιρέσεις  και μαστεκτομές, και άλλες (συχνά περιττές) παρεμβάσεις. Η μελέτη αναδεικνύει τις απώλειες στην ποιότητα ζωής από ψευδώς θετικά αποτελέσματα και περιττές  θεραπείες.

Ευτυχώς, αρχίζουμε να βλέπουμε τα πρώτα σκιρτήματα της αλλαγής, όπως δείχνει αυτή η τελευταία έκθεση από το Ινστιτούτο Ιατρικής (ΙΟΜ), το οποίο θέτει υπό οψιν το ρόλο που η περιβαλλοντική έκθεση μπορεί να παίζει στην ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού.

3. Η επιτροπή (ΙΟΜ),  είναι απολύτως σωστή στην έκκληση της για περισσότερη έρευνα σχετικά με τους κινδύνους των διαφόρων περιβαλλοντικών εκθέσεων , κατά  τη διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας. Δεν είναι ειρωνικό το γεγονός ότι η μαστογραφία, το βασικό  διαγνωστικό τεστ που δίνεται στις γυναίκες για να βοηθήσει στον εντοπισμό και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, είναι υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου των γυναικών για την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού;

Η ακτινοβολία της μαστογραφίας είναι πολύ πιο επιζήμια από μια ακτινογραφία  στήθους X-Ray.

Οι   μαστογραφίες χρησιμοποιούν ιονίζουσα ακτινοβολία σε μία σχετικά υψηλή δόση, η οποία μπορεί να συμβάλει στις  μεταλλάξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του μαστού.

Με την μαστογραφία μπορείτε να  πάρετε τόσο πολύ ακτινοβολία, όση  θα παίρνατε από 1.000 ακτινογραφίες θώρακα. Η μαστογραφία συμπιέζει επίσης σφιχτά το στήθος σας, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μια επικίνδυνη εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων, εάν ήδη   υπάρχουν. Ο Δρ Samuel Epstein , ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες του καρκίνου στον κόσμο, έχει δηλώσει:

«Το στήθος πριν από την εμμηνόπαυση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην ακτινοβολία, για κάθε  1 rad  έκθεσης  αυξάνεται  ο  κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του μαστού κατά περίπου 1 τοις εκατό, με μια σωρευτική δράση κατά 10 τοις εκατό αυξημένου κινδύνου  για κάθε μαστό κατά την διάρκεια ελέγχων σε μια δεκαετία.»

Ο ακτινογραφικός έλεγχος για καρκίνου του μαστού μπορεί να οδηγήσει σε περιττές θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις που στην πραγματικότητα μπορεί να συντομεύσουν τη διάρκεια της ζωής  σας,.

Μια άλλη ανησυχία είναι ότι, οι μαστογραφίες έχουν ένα  απαράδεκτα υψηλό ποσοστό ψευδώς θετικών διαγνώσεων έως και έξι τοις εκατό.

Οι ψευδώς θετικές διαγνώσεις  μπορεί να οδηγήσουν σε δαπανηρές επαναληπτικές ακτινογραφίες, εκθέτοντας σας σε ακόμη περισσότερη ακτινοβολία, και μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε περιττές επεμβατικές διαδικασίες όπως βιοψίες, χειρουργική επέμβαση, ακτινοβολίες, και χημειοθεραπεία.

Στην πραγματικότητα, αν υποβληθήτε  σε μαστογραφία  του μαστού, έχετε ένα 35 τοις εκατό αύξηση του κινδύνου για χειρουργική επέμβαση.

4. Εάν μια μαστογραφία εντοπίσει μια ανώμαλη κηλίδα στο στήθος σας, το επόμενο βήμα είναι συνήθως μια βιοψία. Αυτό περιλαμβάνει τη λήψη μιας μικρής ποσότητας ιστού από το στήθος σας, το οποίο στη συνέχεια ελέγχεται  από έναν ιστοπαθολόγο κάτω από ένα μικροσκόπιο για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν καρκινικά κύτταρα .

Οι βιοψίες είναι εμφανώς ανακριβείς, συχνά οδηγούν  σε λανθασμένη διάγνωση και περιττές θεραπείες, για να μην αναφέρουμε την αδικαιολόγητη συναισθηματική πίεση.

Απλά σκεφτείτε ότι  μπορεί να έχετε καρκίνο του μαστού, και στην πραγματικότητα να είναι λάθος διάγνωση, το μυαλό σας εστιάζεται στο φόβο και την ασθένεια, και το άγχος είναι τόσο μεγάλο που στην πραγματικότητα μπορεί και να προκαλέσει την  ασθένεια.

Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι το άγχος έχει επιζήμιες συνέπειες για την υγεία σας.

Έτσι, μια ψευδώς θετική διάγνωση μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία σας από πολλαπλές οπτικές γωνίες.

Σε μια βάση δεδομένων του Cochrane 2009 με συστηματική μελέτη του ακτινογραφικού  ελέγχου και της  μαστογραφίας του καρκίνου του μαστού οι συντάκτες της μελέτης αναφέρουν:

5. Οι ακτινογραφίες οδήγησαν σε 30 τοις εκατό υπέρ διάγνωσης και  υπέρ θεραπείας, σε μια απόλυτη αύξηση του κινδύνου της τάξης του 0,5 τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε 2000  γυναίκες που ελέγχονται για 10 χρόνια, μία από αυτές θα έχει παράταση της  ζωή της, και 10  υγιείς γυναίκες που δεν θα είχαν την λάθος διάγνωση εάν δεν είχαν εξεταστεί  θα τους δοθεί θεραπεία χωρίς λόγο. «

Δυστυχώς, τα ανησυχητικά επιστημονικά ευρήματα δεν τελειώνουν εκεί. Αυτό σημαίνει ότι κάνοντας αυτές τις ακτινογραφίες συντομεύετε την ζωή σας παρά  την παρατείνετε. Αναφέροντας τα ευρήματα της μελέτης το 2011 της  BMJ σχετικά με τη ζημία που προκαλείτε από τον ακτινογραφικό έλεγχο  του καρκίνου του μαστού, η Sayer Ji της Green Med έγραψε:


 

6. «Αυτό που είναι ίσως το πιο ανησυχητικό για τις διαπιστώσεις αυτές είναι ότι, ενώ σαφώς όταν τίθεται  το  ερώτημα  για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των ακτινογραφιών του  μαστού, οι μελέτες επί των οποίων βασίζονται χρησιμοποιούν ένα παλιό μοντέλο κινδύνου ακτινοβολίας, το  οποία ελαχιστοποιεί με έναν συντελεστή του 4 με 5 την καρκινογένεση … Αυτό σημαίνει , ως εκ τούτου, ότι οι ακτινογραφίες του μαστού δεν είναι μόνο ότι  «προκαλούν περισσότερο κακό παρά καλό», αλλά φυτεύουν τους σπόρους της ακτινοβολίας που αυτή η ίδια ακτινοβολία προκαλεί τον καρκίνο μέσα στα στήθη εκατομμυρίων γυναικών ».

Πηγή: https://fytro.wordpress.com/2012/10/07/%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%b1%cf%83/?wref=tp   

https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.