Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Η επιστήμη αναγνωρίζει την εγκυρότητα της προσευχής στην ικανότητά της να επηρεάζει σημαντικά την υγεία ενός ατόμου, του Μπρούς Λίπτον [Κυτταρολόγος] [βίντεο στα αγγλικά] μετάφραση Ο.Ε. / Science acknowledges the validity of prayer in its ability to significantly affect a person's health, by Bruce Lipton [Cytologist] [video in English] translated by O.E. / La scienza riconosce la validità della preghiera nella sua capacità di influenzare significativamente la salute di una persona, di Bruce Lipton [Citologo] [video in inglese] tradotto da O.E.

Γειά σας αγαπητοί φίλοι, πολιτιστικοί δημιουργικοί και αναζητητές παντού, το να ανησυχείς είναι να προσεύχεσαι για αυτό που δεν θέλεις! Μπαγκαβάν Ντας

Είναι αυτό ένα μαργαριτάρι σοφίας «New Age - Νέα Εποχή» ή μια επιστημονική πραγματικότητα; Η απάντηση είναι ναι. Μια προσευχή αντιπροσωπεύει μια έκκληση στο «σύμπαν», στο «Όλα όσα είναι» ή στον «Θεό(ους)» για βοήθεια στην εκδήλωση ενός επιθυμητού αποτελέσματος ή επιθυμίας. Η επιστήμη αναγνωρίζει την εγκυρότητα της προσευχής στην ικανότητά της να επηρεάζει σημαντικά την υγεία ενός ατόμου. Φυσικά, αυτό μας αφήνει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: «Πώς η προσευχή, μια μεταφυσική έννοια, εκδηλώνει μια φυσική πραγματικότητα;» Απλώς, πώς η σκέψη γίνεται πραγματικότητα; Η έρευνά μου του 1967 στις καλλιέργειες βλαστοκυττάρων (δηλαδή, εμβρυϊκών κυττάρων) αντιπροσωπεύει πρωτοποριακές μελέτες στο νέο πεδίο της επιγενετικής, που ιδρύθηκε από την επιστήμη το 1990. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας αποκάλυψαν ότι η αναπτυξιακή μοίρα των γενετικά πανομοιότυπων κυττάρων ελέγχεται από τη χημεία των περιβάλλων καλλιέργειας ιστών, η χημεία του μέσου καλλιέργειας. Η σημασία αυτής της βασικής επιστημονικής έρευνας είναι ότι προσφέρει βαθιά γνώση των επιρροών που διαμορφώνουν τη μοίρα του ανθρώπινου πολιτισμού. Για να κατανοήσετε αυτή τη σύνδεση, αναγνωρίστε αυτό το γεγονός: Το μέσο καλλιέργειας είναι η εργαστηριακή εκδοχή του «αίματος». ΚΑΙ … το ανθρώπινο σώμα είναι ένα πιάτο καλλιέργειας καλυμμένο με δέρμα που περιέχει ~ 50 τρισεκατομμύρια κύτταρα λουσμένα με αίμα, το αρχικό μέσο καλλιέργειας. Όπως παρατηρείται στα πλαστικά πιάτα καλλιέργειας, η μοίρα των κυττάρων στο σώμα μας ελέγχεται από τη χημεία του αίματος. Αυτό θέτει το ερώτημα, «Τι ελέγχει τη χημεία του αίματός μας, το οποίο με τη σειρά του ελέγχει τη γενετική μοίρα των κυττάρων μας;» Η χημεία του αίματος ελέγχεται από τον εγκέφαλο. Αυτό οδηγεί στο επόμενο σημαντικό ερώτημα, «Τι καθορίζει τελικά τη χημεία που απελευθερώνεται από τον εγκέφαλο, γιατί αυτή η χημεία θα ελέγξει τον χαρακτήρα της ζωής μας;»

Η απάντηση είναι απλή και βαθιά. Ο εγκέφαλος μεταφράζει τις εικόνες στο μυαλό μας σε συμπληρωματική χημεία. Για παράδειγμα, μια εικόνα αγάπης στο μυαλό αναγκάζει τον εγκέφαλο να εκκρίνει ντοπαμίνη (απόλαυση), ωκυτοκίνη (δέσμευση με ένα αγαπημένο πρόσωπο) και αυξητική ορμόνη (ενισχύει τη ζωτικότητα και την υγεία) στο αίμα. Αντίθετα, μια εικόνα φόβου στο μυαλό έχει ως αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να απελευθερώνει κορτιζόλη και αδρεναλίνη (ορμόνες του στρες που ελέγχουν την απόκριση μάχης ή φυγής) και κυτοκίνες (ορμόνες που ρυθμίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος). Το σημαντικό συμπέρασμα είναι ότι η συνείδηση ​​του νου ελέγχει τη γενετική και τη συμπεριφορά μας. Ωστόσο, υπάρχουν δύο μυαλά, ο δημιουργικός συνειδητός νους και ο προγραμματισμένος υποσυνείδητος νους. Το συνειδητό μυαλό απελευθερώνει χημεία στο αίμα που θα εμπλέξει γονίδια και συμπεριφορές που θα εκδηλώσουν τις επιθυμίες, τις επιθυμίες και τις φιλοδοξίες μας. Αντίθετα, το υποσυνείδητο δεσμεύει συνήθειες, προγράμματα που προέρχονται από ένστικτα, εμπειρίες ζωής και επίκτητες συμπεριφορές. Οι επίκτητες συμπεριφορές είναι οι συμπεριφορές των «δασκάλων» μας, οι οποίες μεταφορτώνονται στο μυαλό παρατηρώντας και καταγράφοντας απλώς τις συμπεριφορές της μητέρας, του πατέρα, των αδελφών και της κοινότητας. Τα θεμελιώδη υποσυνείδητα προγράμματα συμπεριφοράς (συνήθειες) κατεβαίνουν κυρίως στο μυαλό του παιδιού πριν από την ηλικία των επτά ετών. Σημείωση: Τα επίκτητα προγράμματα που προέρχονται από άλλους δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα συμπεριφορές που επιθυμεί το συνειδητό μυαλό μας.

Το «κλειδί μαϊμού στη μηχανή» είναι το γεγονός ότι το 95% του χαρακτήρα της ζωής μας ελέγχεται από τα προγράμματα του υποσυνείδητου μυαλού, αφού αυτό είναι το ποσοστό του χρόνου που το συνειδητό μυαλό ασχολείται με τη σκέψη. Όταν το συνειδητό δημιουργικό μυαλό «σκέφτεται», οι προθέσεις του δεν επικεντρώνονται στον έλεγχο της συμπεριφοράς. Αυτό είναι όταν το υποσυνείδητο μυαλό, ενεργώντας ως αυτόματος πιλότος, αναλαμβάνει τον έλεγχο της συμπεριφοράς μας. Η λειτουργία του νου είναι να δημιουργεί συνοχή μεταξύ των «πιστεύω» μας και της πραγματικότητάς μας. Κατά συνέπεια, οι εικόνες που προέρχονται από την ανησυχία δημιουργούν νου εικόνες φόβου και αποτυχιών, οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν την απελευθέρωση της χημείας συμπεριφοράς που θα εκδηλώσει ενεργά τους φανταστικούς φόβους. Η επιρροή της σκέψεως που διαμορφώνει τον χαρακτήρα της ζωής μας μπορεί να φαίνεται ότι είναι μια έννοια της «Νέας Εποχής», ωστόσο, υπάρχει επιστημονική απόδειξη που υποστηρίζει την αλήθεια αυτής της πεποίθησης. Για παράδειγμα, σκεφτείτε τον ρόλο του φαινομένου εικονικού φαρμάκου, όπου η θετική σκέψη μπορεί να θεραπεύσει οποιαδήποτε ασθένεια. Αντίθετα, η αρνητική σκέψη προκαλεί ένα φαινόμενο nocebo, το οποίο μπορεί να προκαλέσει οποιαδήποτε ασθένεια, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου. Αλλάζοντας την εστίαση των σκέψεών μας, μπορούμε απλά να αλλάξουμε την τροχιά της ζωής μας. Η επιστήμη που υποστηρίζει αυτή τη συνειδητοποίηση, η οποία αντιπροσωπεύει την πηγή της προσωπικής ενδυναμώσεως, παρέχεται σε άρθρα, βίντεο και podcast που βρίσκονται στον ιστότοπό μου: www.brucelipton.com

Εύχομαι να χορέψετε στο κεφάλι σας σκέψεις για «ζαχαροδαμάσκηνα»!

Με Αγάπη και Φως,

Μπρους Λίπτον [Κυτταρολόγος

Η ανάλυση του Λίπτον στο κάτωθι βίντεο:

Πηγή: https://www.brucelipton.com/resources/?wpv_view_count=6544&category%5B%5D=newsletter&wpv_filter_submit=Apply+Filter

https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.