Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Η ΔιαβολοMonsanto και ο Γάμος με την Βayer [μέρος 3] / DevilMonsanto and Marriage to Bayer [part 3] / DevilMonsanto e il matrimonio con Bayer [parte 3] / Дьявол Монсанто и брак с Байером [часть 3]

 

 

Το Forbes ανακηρύσσει τη Monsanto «εταιρία της χρονιάς».

Αρρωστημένο, αλλά αληθινό.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η Whole Foods, η εταιρεία που αυτοαποκαλείται ως βιολογική, φυσική και φιλική προς το περιβάλλον είναι αποδεδειγμένα οτιδήποτε άλλο παρά αυτό. Αρνούνται να υποστηρίξουν την Πρόταση 37, το μέτρο της Καλιφόρνια για την επισήμανση των ΓΤΟ που η Monsanto και οι αδελφοί της ΓΤΟ βοήθησαν τελικά να νικηθεί. Ωστόσο, όταν περισσότερες από είκοσι φιλικές προς την βιοτεχνολογία εταιρείες, όπως η Wal-Mart, η PepsiCo και η ConAgra, συναντήθηκαν πρόσφατα με την FDA υπέρ των νόμων για την υποχρεωτική επισήμανση και αυτό αφού αγωνίστηκαν με νύχια και με δόντια για να νικήσουν το Prop 37, η Whole Foods βλέπει μια ευκαιρία να σώσει το πρόσωπό της και γίνεται η πρώτη αλυσίδα παντοπωλείων που ανακοινώνει την υποχρεωτική επισήμανση των ΓΤΟ στα προϊόντα της… το 2018!

Και αν πιστεύετε ότι οι συνάδελφοί της απέκτησαν συνείδηση, ξανασκεφτείτε το. Απλώς αντιδρούν στην κατακραυγή του κοινού για την ήττα του Prop 37, δημιουργώντας παραπλανητικούς νόμους για την σήμανση ΓΤΟ για να παρακάμψουν οποιαδήποτε πραγματική αλλαγή, διατηρώντας έτσι ανέπαφο το status quo.

Για να προσθέσουν έξτρα στην παγκόσμια δολοφονία, η Monsanto και οι συνεργάτες της στο έγκλημα Archer Daniels Midland, Sodexo και Tyson Foods συντάσσουν και χρηματοδοτούν τον νόμο περί εκσυγχρονισμού της ασφάλειας των τροφίμων του 2009: HR 875.

Αυτή η εγκληματική «πράξη» δίνει στα εργοστάσια των επιχειρήσεων ένα εικονικό μονοπώλιο στην αστυνόμευση και τον έλεγχο όλων των τροφίμων που καλλιεργούνται οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της αυλής του καθενός και προβλέπει σκληρές χρεώσεις και ποινές φυλάκισης για όσους δεν χρησιμοποιούν χημικά και λιπάσματα. Ο Πρόεδρος Ομπάμα αποφάσισε ότι αυτό φαινόταν λογικό και έδωσε την έγκρισή του.

Με αυτόν τον Νόμο, η Monsanto ισχυρίζεται ότι μόνο τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα είναι ασφαλή και ότι τα βιολογικά ή εγχώρια τρόφιμα μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες, επομένως πρέπει να τεθούν εκτός λειτουργίας για την “ασφάλεια του κόσμου”. Αν το να τρώνε ζαρζαβατικά με γενετικά τροποποιημένα φυτοφάρμακα είναι η δική τους ιδέα για ασφαλή τρόφιμα, θα ήθελα να πιστεύω ότι ο υπόλοιπος κόσμος είναι αρκετά έξυπνος για να μην το χάψει αυτό.

Καθώς έχουν ανοίξει περαιτέρω αποκαλύψεις σχετικά με τις αληθινές προθέσεις αυτού του κακού γίγαντα, η Monsanto δημιούργησε το γελοίο HR 933 Continuing Resolution, γνωστό και ως νόμο Monsanto Protection, τον οποίο ο Ομπάμα υπέγραψε επίσης σε νόμο. Αυτός ο νόμος δηλώνει ότι ανεξάρτητα από το πόσο επιβλαβείς είναι οι καλλιέργειες ΓΤΟ της Monsanto και ανεξάρτητα από την καταστροφή που προκαλούν στην χώρα, τα ομοσπονδιακά δικαστήρια των ΗΠΑ δεν μπορούν να τους σταματήσουν από το να συνεχίσουν να τις φυτεύουν οπουδήποτε επιλέξουν.

Ναι, ο Ομπάμα υπέγραψε μια διάταξη που καθιστά την Monsanto υπεράνω κάθε νόμου και την καθιστά πιο ισχυρή από την ίδια την κυβέρνηση. Έρχεται όμως ένα σημείο καμπής όταν μια εταιρεία γίνεται πολύ δηλητηριώδη και ο κόσμος αντιδρά… σκληρά! Πολλές χώρες συνεχίζουν να καταδικάζουν την Monsanto για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και της έχουν απαγορεύσει εντελώς την είσοδο, λέγοντάς της «get out and stay out!»

Ο κόσμος έχει αρχίσει να αφυπνίζεται στο γεγονός ότι το “εταιρικό τέρας” δεν θέλει τον έλεγχο της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων απλώς και μόνο για χάρη του κέρδους. Όχι, έχει γίνει σαφές μετά από έναν αιώνα θανάτου και καταστροφής ότι ο πρωταρχικός στόχος είναι να καταστρέψει την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον, μετατρέποντας τον κόσμο σε μια Μονσατανική Κόλαση στην Γη!

Να ξέρετε ότι δεν χάθηκαν όλα. Το κακό πάντα χάνει στο τέλος μόλις εκτεθεί ευρέως στο φως της αλήθειας όπως συμβαίνει τώρα. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση υπό την ηγεσία της Monsanto θεωρεί απαραίτητο να θεσπίσει απελπισμένη νομοθεσία για να προστατεύσει τον πραγματικό της ηγέτη αποδεικνύει αυτό ακριβώς το σημείο. Έχοντας εκδιωχθεί από άλλες χώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η τελευταία στάση της Monsanto.

Ωστόσο, ακόμη κι εδώ πολλοί άρχισαν να αντεπιτίθενται διαμαρτυρόμενοι και απορρίπτοντας τα τέρατα των ΓΤΟ, επιλέγοντας να καλλιεργούν τα δικά τους τρόφιμα και να ψωνίζουν σε τοπικές αγορές αγροτών αντί των εταιρικών αλυσίδων παντοπωλείων που υποστηρίζονται από την Monsanto. Οι άνθρωποι που ξυπνούν αρχίζουν επίσης να βλέπουν ότι έχουν παραπλανηθεί από εταιρικούς απατεώνες και εγκληματίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που έχουν δηλητηριαστεί από υπερβολική δύναμη, έλεγχο και απληστία, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία του τερατώδους, εκτός ελέγχου εταιρικού θηρίου.

Αυτή η ανάρτηση εμφανίστηκε στο Lost in the Bamboo Forest και στο Waking Times – που δημοσιεύθηκε αρχικά το 2014 – έχουν συμβεί πολλά από τότε…

Monsanto Lobbying

Εταιρείες όπως η Monsanto έχουν τεράστιους πόρους για να αγοράσουν πολιτική εξουσία μέσω λόμπι. Όχι μόνο εκπροσωπούνται από πολυάριθμες ενώσεις λόμπι σε κάθε επίπεδο, από τοπικό έως παγκόσμιο, έχουν επίσης έναν στρατό από μισθωτούς λομπίστες, χρηματοδοτούν επιστήμονες που λειτουργούν ως φερέφωνά τους και συμμετέχουν σε προγράμματα “πράσινου ξεπλύματος”.

Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και η κυβέρνηση των ΗΠΑ συχνά ζητούν ενεργά από εταιρείες να ασκήσουν πιέσεις, δίνοντας στις εταιρείες προνομιακή πρόσβαση στην λήψη αποφάσεων. Αυτή η διεστραμμένη συμβίωση επιτρέπει στις εταιρείες να συλλαμβάνουν την λήψη αποφάσεων, οδηγώντας σε περιβαλλοντική καταστροφή και σοβαρή κοινωνική αδικία.

Υπάρχουν περίπου τρία πεδία λόμπι της βιομηχανίας: άμεση στόχευση των φορέων λήψης αποφάσεων, οι δημόσιες σχέσεις – προπαγάνδα και η υπονόμευση της επιστήμης. Επίσης υπάρχουν αυτοί που δίνουν τις εντολές, αυτοί που τις ακολουθούν και αυτοί που είναι συνεργοί σε αυτές τις απόπειρες. Παρακάτω υπάρχει σύντομος οδηγός, που δημοσιεύτηκε με την ευκαιρία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Monsanto στην Χάγη, εκθέτει ορισμένες από τις βασικές στρατηγικές και εργαλεία άσκησης πίεσης της Monsanto, εικονογραφημένες με παραδείγματα από διάφορα μέρη του κόσμου.

Bayer – Monsanto: Το σκοτεινό παρελθόν του μελλοντικού μονοπωλίου.

Δεν έχει περάσει πολύ καιρός που σαν βόμβα έσκασε η περιβόητη εξαγορά-μαμούθ της Monsanto από την Bayer. Πίσω όμως από την εκ πρώτης όψεως οικονομική είδηση κρύβονται πολλά και άμεσα συνδεδεμένα με την ζωή ολόκληρου του πλανήτη. Εξάλλου και διόλου τυχαία δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο πολυεθνικές επιχείρησαν να συγχωνευθούν. Γυρνώντας πενήντα χρόνια πίσω (και λίγο πιο πάνω στο άρθρο), οι εταιρίες Monsanto και Bayer αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να διαχωριστούν, ώστε να αποφευχθεί η παραβίαση των βασικών αντιμονοπωλιακών κανονισμών. Δικαστήρια των ΗΠΑ τότε δήλωναν ότι οι δύο «χημικοί γίγαντες» όταν λειτουργούν μαζί εμποδίζουν τον ανταγωνισμό στην αγορά. Αλλά αυτό ήταν τότε.

Τον Σεπτέμβρη όμως του 2016, ανακοινώθηκε η εξαγορά της Monsanto από την Bayer με τίμημα 66 δισ. δολάρια, δημιουργώντας το μεγαλύτερο παγκοσμίως μονοπώλιο στους γεωργικούς σπόρους και στην χημική βιομηχανία. Η εκ νέου γάμου, μέγα-συγχώνευση, έχει ως αποτέλεσμα το 30% του συνόλου των παγκόσμιων πωλήσεων φυτοφαρμάκων και γεωργικών σπόρων να ελέγχεται από αυτήν την νέα εταιρία.

Η Monsanto ψηφίστηκε «η πιο διαβολική εταιρεία στον κόσμο» το 2013 παρ’ όλα αυτά το μέλλον της διατροφής του πλανήτη φαίνεται πως θα τους ανήκει. Η συγχώνευση αυτή αντιμετωπίζει ή μάλλον προσπαθεί ακόμη να προσπεράσει τους κανονισμούς και την νομοθεσία που αφορούν τον αντιμονοπωλιακό έλεγχο για να μπορέσει να ολοκληρωθεί, μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Βέβαια, έχει ήδη περάσει το πρώτο τεστ της τον Ιανουάριο, όταν πήρε τις ευλογίες του εκλεγέντος Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προέβη σε αποκλειστική συνάντηση με τους διευθύνοντες συμβούλους των δύο εταιρειών, απόδειξη για την πραγματική δύναμη της βιομηχανίας των τροφίμων.

Η Wall Street Journal δημοσίευσε πρόσφατα απόλυτα απογοητευτικά στοιχεία για το παρόν και το μέλλον του Αμερικανού αγρότη. Στο σύνολό τους οι αγρότες σήμερα αριθμούν λιγότερα από 2 εκατομμύρια, ο χαμηλότερος αριθμός από το 1800. Η θλιβερή πραγματικότητα για τους αγρότες είναι ότι, ενώ η συγχώνευση αφορά δισεκατομμύρια δολάρια, η εκμετάλλευσή τους αλλά και το εισόδημά τους κατρακυλούν όλο και περισσότερο. Αυτά όσο αφορούν τους αριθμούς, γιατί πίσω από αυτούς, στις ζωές μας και στην υγεία μας τα πράγματα είναι ακόμη πιο τραγικά.

Εκτός από τον έλεγχο της αγοράς, τόσο η Bayer όσο και η Monsanto, έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με έναν μακρύ κατάλογο απαράδεκτων δραστηριοτήτων που ξεπερνούν ακόμη κι αυτές των τοξικών φυτοφαρμάκων και γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Μάλιστα, οι αποκαλύψεις για την «μαύρη» ιστορία τους, επηρέασαν την δημόσια εικόνα τους και την φήμη τους, αναγκάζοντας τες να προσπαθήσουν να την βελτιώσουν, αντιπαραθέτοντας «φιλανθρωπικές» και «φιλολαΐκές» δράσεις τους. Ό,τι όμως κι αν παρουσιάσουν είναι πολύ δύσκολο να αντιπαρέλθουν των εγκλημάτων τους, που θεωρούνται από τα πιο ΣΚΛΗΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ στην ιστορία της ανθρωπότητας.

@Alanna Ketler – The Last American Vagabond

@GYPAS / μετάφραση, διασκευή για το terrapapers.com

Πηγή : https://terrapapers.com/diavolomonsanto-kai-gamos-me-tin-vayer/

https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.