Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Έβγαλαν εμβόλιο για τις μέλισσες & εγκρίθηκε στις ΗΠΑ, αγνοώντας ότι εάν εξαφανιστεί η μέλισσα θα πεθάνουν όλοι οι άνθρωποι ! / They produced a vaccine for bees & it was approved in the US, not knowing that if the bee disappeared all humans would die! / Hanno prodotto un vaccino per le api ed è stato approvato negli Stati Uniti, non sapendo che se l'ape fosse scomparsa tutti gli esseri umani sarebbero morti! / Они произвели вакцину для пчел, и она была одобрена в США, не зная, что, если пчелы исчезнут, все люди умрут!

 

 Πρώτα τις σκοτώνουμε με φυτοφάρμακα, μετά με τα μικροκύματα της ασύρματης τεχνολογίας, και στο τέλος τις μπολιάζουμε

Τώρα που πήραν φόρα τα εμβόλια, γιατί να μην βάλουν στο χέρι και τις μέλισσες;

Οι αποικίες των μελισσών καταρρέουν σε όλο τον κόσμο, απειλώντας την επιβίωση όλου του πλανήτη, λόγω αλόγιστης χρήσης φυτοφαρμάκων και μικροκυμάτων.

Και ως απάντηση σε αυτόν τον εφιάλτη, η κυβέρνηση των Η.Π.Α. ενέκρινε τη χρήση του πρώτου εμβολίου στον κόσμο για τις μέλισσες, η χώρα που είναι από τις πιο ένοχες για την κατάρρευση των μελισσών.

«Είναι σαν μαγεία», δήλωσε η Ανέτ Κλάιζετ, διευθύνουσα σύμβουλος της Dalan Animal Health, η οποία συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια για την ανάπτυξη του εμβολίου. «Εμβολιάζεις τη βασίλισσα και αυτή το μεταδίδει στα εκατομμύρια των απογόνων που αποτελούν την αποικία» τόνισε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το CBS News.

Οι μέλισσες επικονιάζουν το ένα τρίτο των τροφίμων που καλλιεργούνται στις Η.Π.Α. απαραίτητη προϋπόθεση για την παραγωγή καλλιεργειών αξίας περίπου 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Εντούτοις, οι αποικίες μελισσών καταρρέουν λόγω ασθενειών, παρασίτων, φυτοφαρμάκων, λόγω ψεκασμάτων για την "κλιματική αλλαγή" ακόμα και λόγω των ξηρασιών που προκαλούνται από… την "κλιματική αλλαγή" – είπαμε, για όλα φταίνε οι Ρώσσοι και η κλιματική αλλαγή!

«Απλώς αποδεκατίζονται», δήλωσε ο Μπράιαν Άσερστ, μελισσοκόμος τέταρτης γενιάς που διευθύνει την Ashurst Bee Company στην Κεντρική Κοιλάδα της Καλιφόρνια. Η εταιρεία του Ashurst επιβλέπει περίπου 27.000 αποικίες μελισσών, οι οποίες αποτελούν μέρος της μεγαλύτερης επικονιάσεως στον πλανήτη. Άλλωστε, η Καλιφόρνια παράγει πάνω από το 80% των αμυγδάλων παγκοσμίως και κάθε άνθος επικονιάζεται από μια μέλισσα.

Ο Μπράιαν Άσερστ δήλωσε ότι το νέο εμβόλιο δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα που σκοτώνουν τις μέλισσες, αλλά δεν βαριέσαι, “είναι αισιόδοξος και είναι πρόθυμος να το δοκιμάσει στις μέλισσές του”. «Νομίζω ότι επειδή όλοι ψάχνουμε απαντήσεις για πράγματα, είμαστε πρόθυμοι να δοκιμάσουμε πράγματα» είπε ο ίδιος.

Η έκπληξη των επιστημόνων για το ανοσοποιητικό σύστημα στις μέλισσες

Σε αντίθεση με τους ανθρώπους και τα ζώα, τα έντομα δεν δημιουργούν αντισώματα, οπότε οι επιστήμονες θεωρούν εδώ και καιρό ότι τα εμβόλια δεν θα λειτουργήσουν. Ανακάλυψαν, όμως, στο εργαστήριο ότι οι μέλισσες έχουν ένα πρωτόγονο ανοσοποιητικό σύστημα και ότι η έκθεση μιας βασίλισσας μέλισσας σε κάποια από τα νεκρά βακτήρια μέσω της τροφής της δημιούργησε ανοσία στην κυψέλη.

Μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες δεν έχουν παρατηρήσει παρενέργειες ή επιπτώσεις σε τρόφιμα όπως το μέλι. Μέχρι στιγμής… στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, όπως και σε “άλλες” περιπτώσεις…

Η ελπίδα είναι ότι η ανακάλυψη θα ανοίξει το δρόμο για άλλα εμβόλια για τον έλεγχο όλων των ειδών των επιβλαβών ιών και παρασίτων

Ο Γιοργκ Μάγιερ, πιστοποιημένος μελισσοκόμος και καθηγητής ζωολογικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, δήλωσε ότι προσπαθεί συνεχώς να βρει τρόπους να μειώσει τις απώλειες των μελισσών. Επιθεωρεί διαρκώς τις δικές του κυψέλες για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ασθενειών όπως η φοβερή αμερικανική φυματίωση. «Είναι μια βακτηριακή ασθένεια και αυτό που συμβαίνει, ύστερα από λίγες ημέρες, είναι τόσο άσχημο που αυτές οι μικρές αναπτυσσόμενες μέλισσες πεθαίνουν και μυρίζει πολύ άσχημα» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος, πρόκειται για μια τόσο σοβαρή που η κυβέρνηση απαιτεί οι μολυσμένες κυψέλες, καθώς και όλος ο εξοπλισμός, να καίγονται και να θάβονται. Δεν υπάρχει θεραπεία για την ασθένεια και, μέχρι τώρα, δεν υπάρχει εμβόλιο για την πρόληψή της.

Επίσης δεν υπάρχει θεραπεία για τον παραλογισμό που ζούμε τα τελευταία χρόνια με την επιστήμη και βιοηθική. Από τη μια καταστρέφουν το περιβάλλον, κι από την άλλη βρίσκουν λύσεις ακόμα πιο καταστροφικές από την αρχική καταστροφή. Κάποια στιγμή, και δεν αργεί, θα φτάσουμε σε σημείο μη αναστρέψιμο…

Πηγή : https://www.filoi-esfigmenou.com/articles/article/15748

https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.