Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την Τσιπούρα που αγοράζουμε, του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου - What we should know about the sea bream we buy, by Christos Loverdos Stelakatos - Quello che dovremmo sapere sull'orata che acquistiamo, di Christos Loverdos Stelakatos - Что мы должны знать о покупаемом дораде, Христос Ловердос Стелакатос


[η φωτογραφία προέρχεται από την ακόλουθη ιστοσελίδα : https://www.athensvoice.gr/life/geusi/themata/475102/psarakia-sta-karvoyna/]

 Το ότι η Τσιπούρα είναι ερμαφρόδιτο είδος και ενώ γεννιέται αγοράκι από τον τρίτο χρόνο της ζωής της γίνεται κοριτσάκι το ξέρουν λίγοι.


Η τσιπούρα είναι πρώτανδρο ερμαφρόδιτο είδος, δηλαδή γεννιέται πρώτα ως αρσενικό και μετά το πέρας περίπου 3 χρόνων κάνει αναστροφή φύλου και γίνεται θηλυκό. Έτσι στα πρώτα δύο χρόνια της ζωής της ως αρσενικό, έχει 20-30 cm μήκος και ζυγίζει γύρω στα 350-400 g. Στον τρίτο χρόνο, που γίνεται θηλυκό, το μήκος της είναι συνήθως 33-40 cm και ζυγίζει από 600 g και πάνω.

Αφήστε με να γίνω γονιός.

Ο νόμος ορίζει το μέγεθος αλίευσης της τσιπούρας στα 20 εκ. Εδώ υπάρχει προβληματική μιας και σε αυτό το όριο δεν έχει αφήσει απογόνους.
https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.