Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Δροσερή αναπνοή - fresco respiro



Δροσερή αναπνοή

Τα στοματικά διαλύματα το εμπορίου, πέρα από τα χημικά συστατικά τους, είναι κατά κύριο λόγω αλκοολούχα, έτσι, ξηραίνουν τη στοματική κοιλότητα με αποτέλεσμα να χειροτερεύει η δυσοσμία του στόματος.
Είναι πολύ εύκολο να φτιάξουμε το δικό μας στοματικό φρεσκαντικό. Αν έχετε πρόσβαση σε καθαρό θαλασσινό νερό, προτιμήστε το, είναι ιδανική βάση. Αν όχι, προσθέστε μια κουταλιά φυσικό θαλασσινό αλάτι σε αποσταγμένο νερό, ή ακόμα σε ένα αφέψημα δυόσμου ή μέντας, χαμομηλιού ή κανέλας. Το αλάτι βοηθάει την έκκριση σάλιου και εξυγιαίνει τα ούλα.
Τώρα, σ' αυτή τη βάση μπορείτε να προσθέσετε όποια από τα κάτωθι πρόσθετα διαθέτετε:
    -μύρρο: καταπραϋντικό και αντιφλεγμονώδες, ιδανικό για στοματικές πλύσεις-τεϊόδεντρο: αντιμικροβιακό και αντιβακτηριδιακό, βοηθάει στην καταπολέμηση της τερηδόνας
    -φασκόμηλο: τονωτικό για τα ούλα
    -πρόπολη: αντιβιοτικό, αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες, επουλωτικό (αν έχετε κάποια πληγή ή φλεγμονή, επίσης πολύ καλή για τον πονόλαιμο)
    -μέντα: τονωτικό των ούλων, αποσμητικό
    -αλόη: επουλωτική, αντιφλεγμονώδης, ιδανική αν έχετε ματωμένα ούλα ή στοματικά έλκη.
    -μαστιχόνερο: αντιμικροβιακό (btw, μάτζικα τι θα γένει θα δώσετε καμμιά ρετσέτα;)
    -grapefruit seed extract: αντιμικροβιακό, συντηρητικό (όπως και το τεϊόδεντρο, αν θέλετε να φτιάξετε ένα μπουκάλι στοματικό διάλυμα. Αν πάλι όχι, μπορείτε να ανακατέψετε όσα από τα πρόσθετα θέλετε να χρησιμοποιήσετε σε ένα μικρό γυάλινο μπουκαλάκι με σταγονόμετρο και να προσθέτετε μερικές σταγόνες από αυτό το μίγμα σε μισό ποτήρι νερό ή αλατόνερο ή αφέψημα κάθε φορά που θέλετε να κάνετε πλύσεις (κατά προτίμηση πρωί-βράδυ).
Ιδέα τσέπης: σε μικρό μπουκαλάκι-σπρέυ (για να το ΄χετε πάντα στη τσέπη ή στην τσάντα σας) προσθέστε 1-2 σταγόνες αιθέριου ελαίου, διαλέξτε μέντα και λεμόνι ή κανέλα και γαρύφαλλο στης Πάργας τον ανήφορο (μία σταγόνα από το καθένα μόνο) και ψεκάζετε το στόμα, on the go, μετά από την κατανάλωση πιτόγυρου ή σιγαρέτου ή όποτε θέλετε να φρεσκάρετε την ανάσα.
Οδοντόβουρτσα: οι ειδικοί λένε να την αλλάζουμε κάθε τρεις μήνες. Στο μεταξύ, μια φορά την εβδομάδα, μουλιάστε την σε διάλυμα οξυζενέ (ναι αυτό το ωραίο που μας έριχναν στο γόνατο όταν τρώγαμε τα μούτρα μας και άφριζε) για λίγη ώρα για να την καθαρίσετε και απολυμάνετε. Έχω δει να αναφέρεται σε πολλά σάιτ το οξυζενέ για τη θεραπεία της κακοσμίας του στόματος, λεύκανση δοντιών, ακόμα και για την ακμή αλλά δεν το έχω δοκιμάσει (ακόμα). Και τα grapefruit seed extract και τεϊόδεντρο μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν γι' αυτή τη δουλειά.
Final tip: φαντάζομαι όλοι το ξέρετε αλλά να το υπενθυμίσω: μασήστε ένα μοσχοκάρφι, ή ένα κομματάκι ξύλου κανέλας, ή μερικά φυλλαράκια μαϊντανού ή άλλου φρέσκου βότανου, ή έναν κόκκο καφέ, ή σπόρους κάρδαμου, όπως θα κάνατε με μια τσίχλα, αρωματίζουν υπέροχα.
Προσοχή! *Η αρθρογραφία που περιέχεται σε αυτό το blog δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
    *Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.
https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.