Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ἡ Ἰατρικὴ τῆς ψυχῆς [μέρος 4ον ]της Ευαγγέλου Μαριάννα βιοχημικός Μsc- La medicina dell'anima (parte 4), la biochimica Marianna Evangelou



ατρικ τς ψυχς [μέρος 4ον ] της Ευαγγέλου Μαριάννα βιοχημικός Μsc

Δυσαρέσκεια
Η δυσαρέσκεια είναι μια διέγερση της ενέργειας που η βούληση την συστέλλει. «Κάτι» μουγκρίζει στο εσωτερικό του εαυτού, θέλοντας να βγει προς τα έξω, αλλά του μπλοκάρουμε την έξοδο. Βγαίνει μονάχα μια κακοθυμία που γενικά είναι ορατή στο πρόσωπο.
Αυτή η κατάσταση προκαλεί βλάβη στα κύματα του μεσημβρινού του Ήπατος. Ξέρετε πως συνιστά η αρχαία Κινεζική ιατρική να θεραπεύσουμε αυτή την ασθένεια που μπορεί να μας οδηγήσει σε μια κρίση ηπατική; Δίνοντας μια «θλίψη» σ’ αυτόν που νοιώθει δυσαρέσκεια. Όντως, η συσσωρευμένη και μπλοκαρισμένη ενέργεια απελευθερώνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο μέσω των δακρύων.
Δυσεντερία
Η δυσεντερία είναι μια ασθένεια βίαιη και οδυνηρή. Ένα παλιό ασιατικό βιβλίο λέει: Ένα μικροσκοπικό ον πολλαπλασιάζεται μέσα στο παχύ έντερο και πηγαίνει να αναγκάσει τον βλεννογόνο που καλύπτει το εσωτερικό του εντέρου, να πέσει». Αυτός ο βλεννογόνος μοιάζει με τον βλεννογόνο του εγκεφάλου.
Η κάτω αταξία ανακλά αυτήν που επικρατεί επάνω.
Οι έγνοιες προκάλεσαν μια συγκινησιακή κατάσταση, συχνά λόγω υπερβολών της συνειδήσεως. Έδωσαν τον φόβο.
Η εσωτερική φλόγα(μεσημβρινός της Χοληδόχου Κύστης) έπεσε, η αυτοάμυνα(ο μεσημβρινός του Ήπατος) κουράστηκε και ο εγκέφαλος βρίσκεται τρόπον τινά γυμνός μπροστά σε μια δοκιμασία, με την εντύπωση πως είναι μπροστά σε μιαν άβυσσο. «Το μικροσκοπικό ον»(η έγνοια) πολλαπλασιάστηκε, βοηθούμενο από την άρρωστη συγκινησιακή ευαισθησία.
    Ο μεσημβρινός του Παχέως Εντέρου βρίσκεται σε κίνδυνο, σαν να γδάρθηκε ζωντανός. Η «ερυθρά δυσεντερία» είναι αυτή του πυρός, μιας απελπισίας που κατατρώει, όπως οι φλόγες μιας φωτιάς γλείφουν τα τοιχώματα ενός οικοδομήματος.
Ο μεσημβρινός των Πνευμόνων μπορεί να σπεύσει αρωγός του μεσημβρινού του Παχέως Εντέρου που βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά απ’αυτόν. Ο πνεύμονας μπορεί να τον δροσίσει, να του υπενθυμίσει την έννοια του καθήκοντος, τον έλεγχο του εαυτού, την ηρεμία. Ο μεσημβρινός του Ήπατος, ο κύριος του Παχέως Εντέρου, του εκδηλώνει την καλοσύνη και τον παρηγορεί, τον κάνει ν’ ακούσει μουσική σε σολ μείζονα, προκειμένου οι «στεναγμοί» αυτής της ελαφράς και δυνατής νότας να τον υποχρεώσουν να αντιδράσει.
Δυσκαμψία του αυχένα
Η σπονδυλική στήλη μοιάζει μ’ ένα κοίλωμα μέσα στο οποίο ανεβοκατεβαίνουν κύματα ακολουθώντας τις εντολές του εγκεφάλου. Αν οι σκέψεις που τα διευθύνουν και τα ταξινομούν είναι αρμονικές, όλα πάνε καλά.
Αν όμως, προκληθεί διανοητική διαταραχή, οι σκέψεις αρχίζουν να βράζουν και όπως το νερό στο 90ο ανέρχεται, ταράσσονται και ανεβαίνουν προς στο πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης, που κλείνει τον πρώτο αυχενικό σπόνδυλο(όπου οι Κινέζοι τοποθετούν ένα σημείο βελονισμού που ονομάζεται «σιδερένια θύρα»).Η δίψα για απολύτρωση, τα φαντάσματα και συχνά οι εσφαλμένες ιδέες σχηματίζουν έτσι μια συμπαγή μάζα που γίνεται σαν πέτρα :ο αυχένας σκληραίνει.
Όταν η συμπαγής μάζα συγκεντρωθεί μέσα στο δρόμο και γίνεται πυκνή, η αστυνομία την κάνει να κυκλοφορήσει, την διαλύει και αμέσως επανέρχεται η ηρεμία. Αυτά τα κύματα, που έχουν μεταμορφωθεί σε πέτρα λόγω της πυκνότητας τους, μπορούν να διαλυθούν και να ξαναγίνουν ρευστά.
Ο εγκέφαλος του ανθρώπου έχει αυτή την ικανότητα, ακριβώς όπως μπορούμε να διαλύσουμε ένα κόμπο από νήματα που έχουν γίνει σαν μπάλα. Χρειάζεται χρόνος, υπομονή και βούληση. Όποιος υποφέρει από τον αυχένα του, πρέπει να αναγνωρίζει πως δημιούργησε φαντάσματα, λανθασμένες ιδέες, πως η διανοητική του αναταραχή πίστεψε σε κάτι το απόλυτο που δεν υπάρχει.
Η δίψα για απολύτρωση δεν σταματάει με μια επιθυμία, αλλά με μια πράξη βούλησης. Ανατρέχοντας και πάλι μία προς μία στις ιδέες που οδήγησαν σ’ αυτή την δυσκαμψία, σβήνοντας διανοητικά την ύπαρξη τους, ηρεμώντας την αναταραχή των σκέψεων, σιγά - σιγά θα επανέλθει η ευκαμψία… αλλά αυτό είναι δύσκολο, γιατί είναι αντίθετο προς τις σκέψεις αυτού που έχει σκληρύνει τον αυχένα του.
Δυσκοιλιότητα
Μέσα στο ανθρώπινο σώμα, έτσι όπως το βλέπουν οι Κινέζοι, ο Μεσημβρινός του Παχέως Εντέρου αναλαμβάνει τα καθήκοντα ενός «Υπουργού Μεταφορών και Οδών». Είναι αυτός που γνωρίζει τις περισσότερες απεργίες και προκαλεί τις περισσότερες ενοχλήσεις στο ανθρώπινο ον λόγω της κακής του λειτουργίας:
Οι μεγαλύτερες πωλήσεις στα φαρμακεία αφορούν τα διάφορα καθαρτικά. Τι είναι το παχύ έντερο; Ένας μακρύς σωλήνας που απορροφά και που εκκενώνει. Οι σπείρες που σχηματίζουν τα έντερα, είναι παράλληλες μ’ αυτές που σχηματίζει ο εγκέφαλος, η αμοιβαία ευαισθησία τους είναι υπέρτατη κι έχουν μια αλληλοεπίδραση.
Ένας εγκέφαλος που παραγεμίζει αυτούς τους «σωλήνες» με μαύρες και νευρασθενικές ιδέες, με έγνοιες, αρνούμενος να απελευθερωθεί απ’ αυτές, βλέπει τους σωλήνες του παχέως εντέρου του να παραγεμίζουν με απόβλητα που δεν θέλει να τ’ αφήσει. Προχωρούν σε συμβίωση. Οι μαύρες ιδέες είναι τόσο ολέθριες για τον εγκέφαλο όσο και τα περιττώματα του παχέως εντέρου, αλλά κανείς δεν σκέφτεται πως πρέπει να περιθάλψει το αίτιο, ασχολούνται όλοι μονάχα με το αποτέλεσμα, που είναι η δυσκοιλιότητα. Τα περιττώματα δίνονται στο παχύ έντερο από το σύζυγο του, το λεπτό έντερο. Τούτο εδώ είναι ο «Υπουργός που δέχεται την συγκομιδή», χωρίζει το καθαρό απ’ το ακάθαρτο:
Αν παραμείνει ήρεμος, καλορυθμισμένος, τα πάντα πάνε καλά, αλλ’ όμως, αν αυτός ο σύζυγος καταστεί νευρικός, ερεθισμένος, θλιμμένος ή γεμάτος τύψεις(που μας κάνουν να γυρνάμε προς τα πίσω και να διατηρούμε ολέθριες σκέψεις, μιας και είμαστε θλιμμένοι και αδυνατούμε να αλλάξουμε το παρελθόν),εξουσιάζει το έτερον του ήμιση, το παχύ έντερο, που παθαίνει δυσκοιλιότητα. Η δυσαρέσκεια «δημιουργεί κόμπους» στα κύματα αυτού του Μεσημβρινού, γιατί μπλοκάρεται, αρνούμενος να επιτρέψει την κυκλοφορία. Ο εγκέφαλος κινείται κυκλικά, συνδυάζοντας τις σκέψεις του.
Έτσι, παραλύει και οι οδοί μπλοκάρονται. Οι σκέψεις εξέγερσης εναντίον κάποιου πράγματος ή κάποιου αριθμού ανθρώπου, εξέγερσης που την συγκρατούμε, μας κάνουν να σκάσουμε και μας προκαλούν άσθμα. Τα κύματα του Μεσημβρινού του Παχέως Εντέρου δεν κυκλοφορούν πια, τα απόβλητα μπλοκάρονται. Ο φόβος που συγκρατεί, προκαλεί συστολή, ταυτόχρονα με την συγκίνηση, μπλοκάρει τον εγκέφαλο και τις οδούς επικοινωνίας.
Θυμηθείτε τον φόβο μπροστά στις εξετάσεις και τα αποτελέσματα που έχει πάνω στα έντερα… Μπορεί όμως να έχει και το αντίθετο αποτέλεσμα, γιατί η διάρροια και η δυσκοιλιότητα είναι οι δυο όψεις του ίδιου του νομίσματος.
Αυτός ο Μεσημβρινός ελέγχει την ενέργεια του σώματος και του δίνει την ζωτικότητα και το άνοιγμα προς τη ζωή: Τα δυσκοίλια άτομα δεν αντανακλούν αυτή την ζωτικότητα. Σπεύστε να βοηθήσετε τον Μεσημβρινό σας, του Παχέως Εντέρου, αν έχει παραλύσει λόγω κάποιας υπερβολικής συσσώρευσης και τούτο θα το πετύχετε αν απαλλάξετε τον εγκέφαλο σας από τις έγνοιες, από τις μαύρες ιδέες, από τις ταπεινώσεις, απ’την οργή,απ’τη ζήλια,που τον εμποδίζουν.
Σκουπίστε κατ’ αρχήν αυτά τα πράγματα που είναι τόσο άχρηστα όσο η σκόνη, έπειτα «αναπνεύστε» (ό,τι είναι καλό μπαίνει από πάνω και ό,τι είναι άχρηστο βγαίνει από κάτω). Φανταστείτε έναν σκουπιδοτενεκέ :Πρέπει να φυλάξουμε όλη την μπαγιάτικη τροφή μέσα στην κουζίνα μα; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον διανοητικό σας σκουπιδοτενεκέ; Αν τον γεμίσετε, θα ξαναβρείτε τον αέρα, τη ζωτικότητα, την ικανότητα να επιλύετε προβλήματα, καθώς και την ικανότητα να χαμογελάτε όταν μιλάτε. Θα λησμονήσετε εντελώς την δυσκοιλιότητα.
Δυσκολία αναπνοής
Έσκασε από θυμό, αλλά δεν εκδήλωσε τίποτε, ναι βέβαια, αλλά η δυσκολία αναπνοής που επακολούθησε, τον ξέκανε. Αυτό το ον είχε εκλάβει με άσχημο τρόπο τα πράγματα ,δεν είχε καταλάβει και δεν συμφωνούσε με το περιβάλλον του, δίχως να μπορεί να το εκφράσει. Η δυσκολία αναπνοής προκαλείται συχνά από μια πληγωμένη συναισθηματικότητα, σπρώχνει να κλειστείς μαζί με τις έγνοιες σου ,που σε κάνουν να σκας και να λησμονείς τους άλλους. Γιατί να μαζεύεις τον αέρα, να τον κρατάς και να σου κόβεται η αναπνοή, επειδή δεν ξέρεις πως να τον κάνεις να βγει; Εκφραστείτε !
Δυσπεψία
Από την εποχή που κάνω την ίδια εργασία, νοιώθω δυσπεψία “.Αυτή η οδυνηρή κατάσταση μπορεί να είναι σωματική ή ηθική. Έρχεται πάντα μ’ ένα αίσθημα ότι σκάσαμε από το φαγητό, σε μια συσσώρευση που ξεπερνά την φυσιολογική και που εξεγείρεται, γιατί υπάρχει μια υπερβολή που ο οργανισμός δεν την αντέχει πια… Σα να’ναι ποτάμι που ξεχύλισε. Αν κάνουμε εμετό σωματικά ή ψυχικά, συντελούμε μια αλλαγή… ως την επόμενη φορά.
Δύσπνοια
Όλοι οι άνθρωποι έχουν έγνοιες, κανείς δεν γλιτώνει απ’ αυτές, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τις υπομένουμε:
  Μπορεί κανείς να γογγύζει, να μουρμουράει, άλλος να τις σκέφτεται όσο το λιγότερο γίνεται ή να τις αποδέχεται με πνεύμα θυσίας. Ο καθένας έχει την δική του ελεύθερη βούληση.
  Όποιος κι’ αν είναι ο τρόπος που επιλέγετε, ο πιο ανθυγιεινός είναι αυτός που συνίσταται στο να μην παύεις ποτέ να τις σκέφτεσαι, μέχρι του σημείου να τις διατηρείς, έτσι ώστε να σε σκάσουν. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν είναι άρρωστοι οι πνεύμονες μας.
  Η ενέργεια της σκέψης μας είναι αυτή που φορτίζει με μεγάλα μαύρα σύννεφα και να κάνει να κυκλοφορήσουν νύχτα και μέρα. Σκάτε ,και όταν πιάσει η κρίση ασφυκτιάτε, δίχως να καταλαβαίνετε, γιατί αυτή η αναπνευστική δυσκολία προστέθηκε σε όλες τις άλλες έγνοιες σας.
Ευαγγέλου Μαριάννα βιοχημικός Μsc
 φύτρο
https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. -763-