Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Ψωμί με αλεύρι Ζέας, το υγιεινότερο ψωμί των Ελλήνων μέχρι το 1920! / Pane con farina di Zea, il pane più sano dei Greci fino al 1920!



Ψωμί με αλεύρι Ζέας, το υγιεινότερο ψωμί των Ελλήνων μέχρι το 1920! / Pane con farina di Zea, il pane più sano dei Greci fino al 1920!

Φτιάξτε στο σπίτι σας αυτό το εύπεπτο και εύγευστο ψωμί με αλεύρι Ζέας, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά
Η λέξη ζέα προέρχεται από τον όρο "ζειδωρός", που σημαίνει αυτός που δίνει ζωή. Το αλεύρι ζέας έχει διπλάσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, διπλάσια ποσότητα πρωτεϊνών, μεγάλη περιεκτικότητα λυσίνης, βιταμινών A, B, C και Ε, αλλά και μαγνησίου από το κοινό αλεύρι. Επίσης, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη και για αυτό είναι εξαιρετικά εύπεπτο.
Υλικά
    500 γραμμάρια αλεύρι ζέας
    1 βιολογικό γιαούρτι 2%
    2 κουταλιές σούπας λάδι
    1 κουταλάκι βιολογική σόδα μαγειρική
    Λίγο σπασμένο λιναρόσπορο
    1/2 -1 κουταλιά μέλι (λιωμένη σε λίγο ζεστό νερό)
    Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι
Βήμα 1
Σε ένα λεκανάκι βάζετε το περισσότερο αλεύρι με μια πρέζα αλάτι και το μέλι, τη σόδα, το λιναρόσπορο και το λάδι
Βήμα 2
Ανακατεύετε το γιαούρτι με χλιαρό νερό μέχρι να γίνει σαν πολτός και σιγά - σιγά τα ζυμώνετε όλα μαζί
Βήμα 3
Προσθέτετε όσο αλεύρι και γιαούρτι χρειάζεται για να γίνει η ζύμη ομοιόμορφη, ώστε να μην κολλάει στα χέρια σας. Και του δίνετε όποιο σχήμα θέλετε
Βήμα 4
Προθερμαίνετε για λίγο τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Βήμα 5
Βάζετε τη ζύμη σε λαδωμένο πυρέξ ή ταψί για να ψηθεί ακριβώς 50 λεπτά
https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.