Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Ένα πολύ ισχυρό παρασιτοκτόνο, αντισηπτικό, επουλωτικό μπαχαρικό το Γαρύφαλλο ! Molto potente pesticidi, antisettico, guarigione spezia esso Clove!


Θεραπευτικές ιδιότητες του γαρύφαλου: αντινευραλγικό, αναλγητικό, ισχυρό αντισηπτικό, επουλωτικό, στομαχικό, άφυσο, αφροδισιακό, διεγερτικό, παρασιτοκτόνο. 

 Ενδείξεις:
πονόδοντος, πρόληψη λοιμωδών νόσων, σωματική και διανοητική εξασθένηση (τόνωση μνήμης), δυσπεψία, γαστρικές ζυμώσεις, τυμπανισμός, ανικανότητα, μολυσμένες πληγές, έλκη Θεραπευτικές χρήσεις
   Το γαρύφαλλο διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος, διεγείρει τις στομαχικές λειτουργίες και καθαρίζει από βακτήρια το στομάχι, το δέρμα, τα νεφρά τα έντερα, τα πνευμόνια και τους βρόγχους.
Σε περίπτωση πονόδοντου ενδείκνυται το μάσημά του.
Αφέψημα:
1 κουταλάκι του τσαγιού γαρύφαλλα σε 2 κούπες νερό.
  Πάρε 3 φορές τη μέρα 1/8 της κούπας.
  Το γαρύφαλο και το γαρυφαλέλαιο έχουν ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες.
  Αντιμετωπίζει τα κοψίματα Ρίξε λίγο γαρύφαλο σε σκόνη πάνω στο κόψιμό σου για να αποφύγεις τον κίνδυνο μόλυνσης.
  Εκτός από υπέροχο μπαχαρικό, το γαρύφαλο είναι και πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χημικό με παράλληλη αντισηπτική και παυσίπονη δράση.
  Το γαρυφαλέλαιο σταματάει τον πονόδοντο, τον πόνο από τσιμπήματα εντόμων και τον εμετό και αναστέλλει τη ναυτία. Το γαρύφαλο είναι χωνευτικό, αφροδισιακό, ανθελμινθικό, σπασμολυτικό, αντικαρκινικό. Γαρύφαλο Ή αλλιώς μοσχοκάρφι
  Περιέχει αιθέριο έλαιο, την ευγενόλη, η οποία ανακουφίζει από τον πόνο, αλλά και από τον τυμπανισμό, τη δυσπεψία και τη ναυτία, ενώ έχει ήπια αντισηπτική δράση.
  Συμβάλλει στην αντιμετώπιση λοιμώξεων και μυκητιάσεων, ενώ παράλληλα εφαρμόζεται θεραπευτικά στην ακμή, τον έρπητα, ακόμη και το κριθαράκι.
 Έχει τανίνες και φλαβονοειδή, ουσίες στις οποίες αποδίδονται ευεργετικές ιδιότητες για την καρδιά.
Τονώνει την ερωτική διάθεση και διεγείρει την πνευματική λειτουργία.
Το γαρύφαλο προσφέρει τα χαρίσματα του σε πίτες, τάρτες, γλυκά, σιρόπια, τα καπνιστά και το ζαμπόν, αλλά και στα μαγειρευτά, όπως το χοιρινό, τις σάλτσες με ντομάτα, ακόμα και τις σούπες.
 Ταιριάζει με το κυνήγι, ενώ αρωματίζει πολλές φορές το ρύζι και το τσάι.
  Προσοχή στις ποσότητες, είναι ιδιαίτερα αρωματικό και καυτερό
– συνιστάται, να αφαιρείται από το φαγητό προτού σερβιριστεί.
https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.1381.1402.1404
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.