Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Iνσουλίνη, άλλος ενας μύθος καταρρίπτεται; Ιnsulina, un altro mito è rotto? инсулин, еще один миф разбивается?



Iνσουλίνη, άλλος ενας μύθος καταρρίπτεται;
Η ινσουλίνη διπλασιάζει το ποσοστό θανάτου σε διαβητικούς τύπου 2:
Μετα τον μύθο της χοληστερόλης και των στατινών, καταρίρπτεται και ο μύθος της ινσουλίνης…

Τον οποίο παραδέχονται ακόμη και οι ειδικοί σιγά – σιγά: Δεν σας κρύβω, κάναμε λάθος: Καρδιοχειρουργός αποκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες των καρδιαγγειακών
τον επικίνδυνο τρόπο αντιμετώπισης: Στατίνες: Τα επικίνδυνα για την υγεία φάρμακα για την χοληστερίνη
και τον ασφαλή ΦΥΣΙΚΟ τρόπο: Οριστική λύση στα προβλήματα χοληστερίνης, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, δίνει ελληνικό πανεπιστήμιο!!
Φαίνεται τόσο έξυπνο:
Τα άτομα με διαβήτη θα πρέπει να κάνουν ενέσεις ινσουλίνης.
Στην περίπτωση των ατόμων με διαβήτη τύπου 1, στην οποία το πάγκρεας δεν παράγει ινσουλίνη, αυτό είναι ίσως αλήθεια.
Ωστόσο, οι σύγχρονοι γιατροί δίνουν συνήθως ινσουλίνη σε άτομα με διαβήτη τύπου 2, απλά επειδή μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Η πραγματικότητα, όμως είναι, ότι οι διαβητικοί τύπου 2 που λαμβάνουν ενέσεις ινσουλίνης πεθαίνουν σε ποσοστό περισσότερο από το διπλάσιο του ποσοστού των ατόμων που λάμβαναν θεραπεία χωρίς ινσουλίνη!
Η Μελέτη
Η μελέτη, «Θνησιμότητα και άλλα σημαντικά αποτελέσματα σχετιζόμενα με το διαβήτη και την ινσουλίνη έναντι άλλων αντιυπεργλυκαιμικων θεραπειών στο διαβήτη τύπου 2» διεξήχθει σε 84.622 ασθενείς της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με διαβήτη τύπου 2, απο το 2000 – 2010 και οι συγκρίσεις των αποτελεσμάτων αυτών των θεραπειών:
        Μονοθεραπεία με μετφορμίνη
        Μονοθεραπεία με σουλφονυλουρία
        Μονοθεραπεία με ινσουλίνη
        Θεραπεία με συνδυασμό Μετφορμίνης και σουλφονυλουρίας
        Θεραπεία με συνδυασμό Ινσουλίνηςκαι μετφορμίνης.
Αυτές οι ομάδες συγκρίθηκαν για τους κινδύνους ορισμένων σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών: καρδιακών, καρκίνο, και θνησιμότητα.
Εκείνοι με την θεραπεία μετφορμίνης είχαν τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτου, έτσι ώστε η ομάδα αυτή χρησιμοποιήθηκε ως αναφορά.
Η θεραπεία με σουλφονυλουρία σε ασθενείς είχε ως αποτέλεσμα 1,4 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν μία απο αυτές τις παρενέργειες.
Ένας συνδυασμός μετφορμίνης και ινσουλίνης οδήγησε σε 1.3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο.
Η θεραπεία με ινσουλίνη μόνο, οδήγησε σε 1.8 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο.
Εκείνοι που θεωρείται ότι διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο λόγω της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης είχαν 2,2 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο από ότι με τη θεραπεία με ινσουλίνη μόνη της.
Η μονοθεραπεία με ινσουλίνη είχε ως αποτέλεσμα:
        2,0 φορές περισσότερα εμφράγματα του μυοκαρδίου.
        1,7 φορά πιο σημαντικά ανεπιθύμητα, σε καρδιακά επεισόδια
        1,4 φορά περισσότερο, εγκεφαλικά επεισόδια
        3,5 φορές πιο πολλές νεφρικές επιπλοκές
        2,1 φορά περισσότερο νευροπάθειες
        1,2 φορές περισσότερες επιπλοκές ξηροφθαλμίας
        1,4 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου
        2,2 φορές περισσότερους θανάτους
Ιατρική Ύβρις
Η σύγχρονη ιατρική επιτρέπει να προβάλλονται ισχυρισμοί που απλά δεν στηρίζονται.
Βάσει αυτών των μη υποστηριζόμενων ισχυρισμών, χιλιάδες-και, στην περίπτωση του διαβήτη, εκατομμύρια άνθρωποι-συνταγογραφούνται με φαρμακευτικά σχήματα που δεν έχουν ποτέ αποδειχθεί ότι έχουν οποιαδήποτε ευεργετική επίδραση.
Το αποτέλεσμα είναι ότι το ευρύ κοινό, γίνεται πειραματόζωο ή καλύτερα αποτελούν τα ινδικά χοιρίδια για τον ιατρικό πειραματισμό, πειραματισμούς που δεν είναι καν τεκμηριωμένοι και ποτέ δεν έχουν εξεταστεί και αναλυθεί!
Η χρήση της ινσουλίνης σε διαβητικούς τύπου 2 είναι μόνο ένα παράδειγμα, αλλά έχει σαφώς αποδειχθεί ξανά και ξανά με καταστροφές όπως οι στατίνες και το Vioxx.
Ανακατεύθυνση των Δεικτών
Η μέθοδος με την οποία δικαιολογούνται αυτές οι θεραπείες είναι λίγο παραποιημένη και απέχει αρκετά από αυτό που πραγματικά μετράει.
Αυτό που έχει σημασία είναι το κατά πόσον οι ζωές των ασθενών βελτιώνονται, επιμηκύνονται.
Αλλά τα φάρμακα σπανίως δοκιμάζονται σε αυτή τη βάση.
Η δικαιολογία που γενικά χρησιμοποιείται είναι ότι θα πάρει πολύ χρόνο.
Αλλά αν αυτό ήταν μια πειστική εξήγηση, τότε σίγουρα θα βλέπαμε τις φαρμακοβιομηχανίες να διατηρούν αναλυτικά στοιχεία όλων των νέων φαρμάκων για τα πρώτα χρόνια της χρήσης τους.
Αυτό, όμως, απλά δεν συμβαίνει.
Αντί να ελέγχουμε και να αναλύουμε το πραγματικό πρόβλημα, χρησιμοποιούνται υποκατάστατα.
Δείκτες, ονομάζονται τα ενδιάμεσα αποτελέσματα τα οποία είναι υποτίθεται ενδεικτικά του οφέλους του εκάστοτε φαρμάκου.
Στην περίπτωση της ινσουλίνης, ο δείκτης είναι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Η ινσουλίνη είναι απαραίτητη για την μεταφορά της γλυκόζης (σάκχαρο αίματος) στα κύτταρα, έτσι ώστε να μπορούν να παράγουν ενέργεια.
Ετσι, η ινσουλίνη μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
Εάν η τεχνητή φαρμακευτική ινσουλίνη φέρνει τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος σε πιο «φυσιολογικά» επίπεδα, τότε η θεραπεία θεωρείται επιτυχής.
Μη έγκυροι Δείκτες
Όμως αυτή η μελέτη απέδειξε, απλά ότι αυτοί οι δείκτες δεν είναι ένας έγκυρος τρόπος να προσδιοριστεί η αποτελεσματικότητα της θεραπείας.
Στο διαβήτη τύπου 2, το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη ικανότητας των κυττάρων να παράγουν ινσουλίνη.
Δεν είναι τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Το πρόβλημα είναι η ικανότητα των κυττάρων να χρησιμοποιούν την ινσουλίνη για τη μεταφορά της γλυκόζης από το αίμα στα κύτταρα.
Το πρόβλημα είναι ότι η ικανότητα των κυττάρων να χρησιμοποιούν την ινσουλίνη έχει επιδεινωθεί.
Έτσι, πώς μπορεί να είναι ωφέλιμο να τους δίνουμε περισσότερη ινσουλίνη όταν τα κύτταρα δεν είναι σε θέση να την αξιοποιήσουν ακόμα και όταν ηδη υπάρχει σε πλεόνασμα;
Σαφώς, αυτό είναι αντιπαραγωγικό.
Ωστόσο, αυτό ακριβώς κάνουν οι γιατροί.
Δίνουν ινσουλίνη για να αντικαταστήσουν την ινσουλίνη, όταν η έλλειψη της ινσουλίνης δεν είναι το πρόβλημα!
Η παρούσα μελέτη έδειξε,ότι χορηγώντας ινσουλίνη στο σώμα οδηγεί στην πραγματικότητα σε χειρότερα αποτελέσματα.
Πόσες δεκαετίες αυτή η θεραπεία ήταν στη μόδα;
Όλον αυτόν τον καιρό είναι με την δικαιολογία οτι μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
Αλλά τα αποτελέσματα που μετράνε την -ποιότητα ζωής και την μακροζωία δεν λήφθηκαν υπόψη.
Μάλλον επιτέλους θα πρέπει να πάρουμε ενα μάθημα.
Η Υγεία δεν βρίσκεται στα φαρμακευτικά προϊόντα, ούτε καν στα παλιά δοκιμασμένα αληθινά φάρμακα.
«Τροφή»: Δεν διαφωνώ ακριβώς με όσα αναφέρονται παραπάνω από την εξαιρετική επιστήμονα που το έγραψε, αλλά έχω μία ένσταση. Προσωπικά δεν τα «βάζω» με την ιατρική στο συγκεκριμένο θέμα τουλάχιστον. Και εξηγώ:
Ο διαβήτης τύπου 2 είναι καθαρά και εντελώς επίκτητος και αφορά τις συνήθειές μας, τις διατροφικές και όχι μόνον. Έτσι είναι πολύ απλή η αντιστροφή του, απλώς και μόνον αλλάζοντας τις συνήθειες που μας έφεραν ως εκεί. Που σημαίνει κυρίως:
– πιο σωστή διατροφή: Με σωστή διατροφή, δεν θα υπήρχε ιατρική, διότι δεν θα υπήρχαν αρρώστιες – Ιπποκράτης
– Και οπωσδήποτε κάποια μορφή άσκησης, τουλάχιστον, μέρα – παρά μέρα, ακόμη και αν αυτό είναι γρήγορο περπάτημα: Πως να παραμείνετε δραστήριοι για μια ζωή
Το περπάτημα μπορεί και προλαμβάνει σωρεία ασθενειών
Αυτό βάλτε το καλά στο μυαλό σας, γιατί μπορεί αντιλαμβάνεστε την σημασία της άσκησης στην ζωή σας, αλλά ο οργανισμός σας το αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά και έτσι η καθιστική ζωή οδηγεί το πάγκρεας να παράγει ινσουλίνη, μια ορμόνη που μεταφέρει τη γλυκόζη στα κύτταρα για να έχουμε ενέργεια. Αλλά τα κύτταρα σε αδράνεια δεν ανταποκρίνονται τόσο εύκολα στην ινσουλίνη, έτσι ώστε το πάγκρεας να παράγει όλο και περισσότερη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη και άλλες ασθένειες.
Άρα, καταλήγω για να κλείσω την ένστασή μου, δεν φταίει η ιατρική που προσπαθεί να βρει εύκολη λύση, όταν εμείς οι ίδιοι ΔΕΝ μπαίνουμε στην, δύσκολη ίσως στην αρχή, διαδικασία να αλλάξουμε συνήθειες και να ξεβολευτούμε, αλλά περιμένουμε από τους γιατρούς να βρουν ένα μαγικό χαπάκι, που να μας επιτρέπει να ΚΑΚΟΠΟΙΟΎΜΕ τον οργανισμό μας και όταν το παίρνουμε να μας κάνει καλά την ίδια στιγμή ως δια μαγείας!!! Βέβαια, εκεί που φέρουν ευθύνη οι γιατροί είναι στην περίπτωση που δεν δίνουν τις απαραίτητες διατροφικές και άλλες, συμβουλές στον διαβητικό..
Ευαγγέλου Μαριάννα – βιοχημικός Μsc
Πηγή: fytro.wordpress.com
Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.