Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Καταπολεμήστε τις κάμπιες με βιολογικό τρόπο - Combatti i bruchi in modo biologico



Καταπολεμήστε τις κάμπιες με βιολογικό τρόπο

 
Ένα από τα προβλήματα του φθινοπωρινού λαχανόκηπου είναι οι μαζικές επιθέσεις από κάμπιες που εξαφανίζουν ότι βρουν μπροστά τους.
Για τον λόγο αυτό λοιπόν αποφάσισα να κάνω αυτό το άρθρο με σκοπό να απαντήσω σε πολλά emails που έρχονται πάντα με την ίδια ερώτηση, τι να κάνω για να διώξω τις κάμπιες;
Κάμπιες
Βάκιλος Θουριγγίας
Ο Βάκιλος Θουριγγίας είναι ίσως η πιο διαδεδομένη λύση στη βιολογική γεωργία. Και αυτό γιατί είναι μια λύση με σίγουρη επιτυχία, η οποία όχι μόνο δεν βλάπτει τον άνθρωπο αλλά επιτρέπει σε αυτόν που το χρησιμοποιεί να κάνει συγκομιδή ακόμα και την ίδια ημέρα που θα γίνει το ψέκασμα, διότι δεν έχει καμία τοξικότητα.
Θα τον βρείτε σε διάφορες συσκευασίες, σκόνη επίπασης, υγρό έτοιμο για ψέκασμα αλλά και σκόνη για διάλυση σε νερό. Από την δική μας εμπειρία το ψέκασμα είναι πιο αποδοτικό από ότι η επίπαση από επάνω. Μπορείτε να τον προμηθευτείτε από τα γεωπονικά καταστήματα της περιοχής σας ζητώντας πάντα σκεύασμα το οποίο να επιτρέπεται η χρήση του στη βιολογική γεωργία.
Σπιτική συνταγή
Στο διαδίκτυο θα βρείτε διάφορες συνταγές για τις κάμπιες και η επικρατέστερη είναι το αλεύρι με πιπέρι καγιέν. Στην δοκιμή που έκανα εγώ στο κτήμα μας δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε το αποτέλεσμα σε βαθμό να αξίζει κάποιος να ασχοληθεί με αυτό τον τρόπο.
Αν ξέρετε κάποια άλλη συνταγή για να δοκιμάσουμε, περιμένουμε τα σχόλιά σας από κάτω.
Έτσι λοιπόν κλείνοντας να σας πω ότι όλες οι παραπάνω λύσεις αφορούν κάμπιες που έχουν εκκολαφθεί. Που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν και μερικές τρυπίτσες επάνω στα φύλλα για να λειτουργήσουν. Σε περίπτωση που είναι ακόμα αυγά, δεν μπορείτε να τους κάνετε τίποτε άλλο παρά μόνο να τα σπάσετε με το χέρι σας και να τα λιώσετε. Για τον λόγο αυτό, η καταπολέμηση της κάμπιας πρέπει να γίνεται συχνά και με πρόγραμμα!
By Πέτρος Πανούτσος
https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.