Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Αντιμετώπιση κιρσών και φλεβίτιδας με φυσικούς τρόπους - Treatment of varicose veins and phlebitis in natural ways - there is a translator on the website - Il trattamento delle vene varicose e della phlebitis in modo naturale - c'è un traduttore sul sito web - Лечение варикозных вен и флебит естественным путем - на сайте есть переводчик



Αντιμετώπιση κιρσών και φλεβίτιδας με φυσικούς τρόπους
Η διατροφή και τα βότανα μπορούν να ενδυναμώσουν τις αδύναμες φλέβες και να σας βοηθήσουν να αγαπήσετε ξανά την εμφάνιση των ποδιών σας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους πιθανούς συνδυασμούς παραγόντων, ακόμη και τα πιο συνειδητά υγιές άτομα μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με τη φλεβίτιδα. Η πάθηση αυτή μπορεί να παρουσιαστεί σε σχεδόν οποιοδήποτε μέρος του σώματος, αλλά είναι πιο συχνή στα κάτω άκρα. Μπορεί να προκληθεί από οτιδήποτε περιορίζει την κυκλοφορία του αίματος όπως: η εγκυμοσύνη, η παχυσαρκία και το κάπνισμα, ακόμη και η καθιστική στάση, η ορθοστασία, ή το σταυροπόδι για παρατεταμένες περιόδους. Άλλοι παράγοντες που συντελούν στην εμφάνιση της πάθησης περιλαμβάνουν γενετικούς παράγοντες, διατροφή χαμηλή σε φυτικές ίνες, και μια απόπτωση της δομής των τριχοειδών. Τα συμπτώματα ποικίλλουν, από πόνους στα πόδια, οίδημα στους αστραγάλους και εξελκώσεις του δέρματος, μέχρι και σοβαρή αιμορραγία αν υπάρχει τραυματισμός φλέβας..
Η θεραπεία επικεντρώνεται στην αύξηση της κυκλοφορίας και την ενίσχυση του συνδετικού ιστού. Φορώντας ελαστικές κάλτσες και ανυψώνοντας τα πόδια πάνω από το επίπεδο της κεφαλής μπορεί προσωρινά να ανακουφίσει την αίσθηση που προκαλούν οι κιρσοί λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Ωστόσο, ένα πρόγραμμα άσκησης, σωστής διατροφής και βοτάνων μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη μακροπρόθεσμη υγεία. Η άσκηση, συγκεκριμένα, αυξάνει την κυκλοφορία και ενισχύει τη δράση των φλεβικών βαλβίδων. Συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας των μυών γύρω από τη φλέβα, το οποίο με τη σειρά του βοηθά στην σύσφιξη και την υποστήριξη των αιμοφόρων αγγείων.
Προσοχή: Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αυτο-θεραπεία, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να αποκλείσει τυχόν παθήσεις όπως φλεβικές θρομβώσεις. Φλαβονοειδή: Βελτιωτικά της κυκλοφορίας.
Οι περισσότερες φυτικές θεραπείες για την φλεβίτιδα περιλαμβάνουν φλαβονοειδή, δηλαδή ενώσεις που βοηθούν το κυκλοφορικό σύστημα και την ενδυνάμωση των τριχοειδών αγγείων. Τα φλαβονοειδή είναι χρωστικές ουσίες που υπάρχουν στα βότανα και τα φυτά, είναι υπεύθυνα για τα έντονα χρώματα που βλέπετε στην φύλλα του φθινοπώρου, τα έντονα χρώματα λουλουδιών, και τα σκουρόχρωμα φρούτα. Αν αρχίσετε να συμπεριλαμβάνεται περισσότερα από αυτά στη διατροφή σας θα βοηθήσει. Ακολουθήστε τις οδηγίες της ετικέτας όσον αφορά τα φυτικά προϊόντα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι σούπας ,ή παραπάνω,  με βότανο  για να κάνετε ένα τσάι.
Τρόφιμα Πλούσια σε Φλαβονοειδή: κεράσια, καρποί αγριοτριανταφυλλιάς,  βατόμουρα, βερίκοκα, φαγόπυρο, πιπεριές, κρεμμύδια, σπαράγγια, λαχανάκια Βρυξελλών, μήλα, αχλάδια, και το λεπτό εσωτερικό στρώμα του φλοιού των εσπεριδοειδών.
Βότανα Πλούσια σε Φλαβονοειδή: Κράταιγος (Crataegus spp.), Τζίνκο μπιλόμπα (Ginkgo biloba), γερμανικό χαμομήλι (Matricaria recutita), καλέντουλα (Calendula officinalis), και το μύρτιλλο (Vaccinium myrtillus).
Αγριοκάστανο: Ενδυναμωτής φλέβας
Τα προϊόντα της αγριοκαστανιάς (Aesculus hippocastanum), τόσο αυτά που λαμβάνονται μέσω κατάποσης όσο και αυτά που προορίζονται για τοπική χρήση, είναι το πιο ευρέως συνταγογραφούμενο φάρμακο στη Γερμανία για οίδημα με χρόνια φλεβική ανεπάρκεια (CVI) -μια πάθηση που κάποιες φορές συνδέεται με τους κιρσούς. Σε τουλάχιστον δεκατρείς μελέτες με ελεγχόμενο εικονικό φάρμακο (placebo), που δημοσιεύθηκαν μεταξύ 1973 και 1996 δείχνουν ότι η λήψη τυποποιημένης αγριοκαστανιάς δια στόματος ανακουφίζει τη χρόνια φλεβική ανεπάρκεια.
Τα εκχυλίσματα αγριοκαστανιάς βοηθούν τις φλέβες να αντέχουν τους τραυματισμούς, μειώνουν της διαπερατότητα των τριχοειδών τοιχωμάτων, και αποτρέπουν την απορρόφηση βλαβερής υπεριώδους ακτινοβολίας. Μία ένωση στα εκχυλίσματα που ονομάζεται εσκίνη βοηθά στο να σφραγίσει μικροσκοπικά ανοίγματα στα τριχοειδή τοιχώματα, μειώνοντας την εκροή υγρού στον περιβάλλοντα ιστό.
Μελέτες έδειξαν πως τα εκχυλίσματα μειώσαν το οίδημα του ποδιού, βελτίωσαν τον αγγειακό τόνο, και μειώσαν υποκειμενικά συμπτώματα όπως το αίσθημα βάρους στα πόδια, τους νυχτερινούς μυικούς σπασμούς, τη φαγούρα, και το πρήξιμο. Οι περισσότερες δοκιμές χρησιμοποίησαν μια δόση των 600 mg δια στόματος, ενός εκχυλίσματος την ημέρα, που περιέχει 100 mg εσκίνης ημερησίως. Τα προϊόντα για τοπική χρήση δεν απορροφούνται από τον οργανισμό συστημικά, απορροφούνται,ωστόσο, από τους ιστούς που εφαρμόσατε τοπικά το προϊόν.
Ακολουθήστε τις οδηγίες της ετικέτας όσον αφορά τα προϊόντα τοπικής χρήσεως.
Προσοχή: Χρησιμοποιείτε μόνο τυποποιημένα, κατευασμένα προϊόντα. Το ακατέργαστο βότανο μπορεί να είναι τοξικό.
Σε σπάνιες περιπτώσεις, η εσωτερική χρήση μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές, ναυτία, και κνησμό. Δοσολογικές μορφές ελεγχόμενης αποδέσμευσης μειώνουν την πιθανότητα στομαχικής διαταραχής. Μπορεί επίσης να κάνει την ασπιρίνη και άλλα αντιπηκτικά πιο ισχυρά, γι’αυτό να αποφεύγετε την ανάμειξη με αυτά τα φάρμακα. Δεν υπάρχει άλλη γνωστή αντένδειξη ή αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα.
Άλλες φυτικές θεραπείες
Αν έχετε δοκιμάσει πότε τσάι που το μουσκέψατε για αρκετή ώρα ή ένα ιδιαίτερα ξηρό κρασί, τότε γνωρίζετε το σφιχτό, ρυτιδιασμένο αίσθημα στο στόμα σας από τις ταννίνες. Οι ταννίνες σφίγγουν και συστέλλουν τους ιστούς, πράγμα που είναι χρήσιμο για τη θεραπεία κιρσών.
«Τροφή»: Συγκρατήστε πως μεγάλη περιεκτικότητα σε τανίνες έχουν τα κουκούτσια του σταφυλιού!!!
Στυπτικό βότανα όπως η αμαμηλίδα (Hamamelis virginiana) είναι πλούσια σε τανίνες. Συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και το οίδημα. Βάμματα από αμαμελίδα περιέχουν τανίνες ειδικά για εξωτερική εφαρμογή για φλεβίτιδα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κατάπλασμα ή λοσιόν.
Η λαγομηλιά (Ruscus aculeatus) έχει χρησιμοποιηθεί για κιρσούς, επειδή μειώνει τη φλεγμονή και συστέλλει τα διεσταλμένα αγγεία. Μην χρησιμοποιείτε αυτό το βότανο, αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση. Μια τυπική ημερήσια δόση είναι 300 mg ενός αποξηραμένου εκχυλίσματος, που περιέχει 7 έως 11 mg συνολικής ρουσκογενίνης.
Ανατομία ενός κιρσού – Τι είναι οι κιρσοί
Οι φλέβες είναι αιμοφόρα αγγεία που μεταφέρουν αποξυγονωμένο αίμα στην καρδιά (με εξαίρεση τις πνευμονικές φλέβες, οι οποίες μεταφέρουν οξυγονωμένο αίμα). Οι κιρσοί είναι το αποτέλεσμα μιας βλάβης ή ενός ελαττωματικού σχεδιασμού της δομής της βαλβίδας μέσα στις φλέβες. Οι βαλβίδες αποτελούν αποκλειστικό χαρακτηριστικό των φλεβών. Αποτελούνται απο δύο πέταλα και επιτρέπουν την διέλευση του αίματος μόνο προς μια κατεύθυνση. Εάν αυτές οι βαλβίδες αποδυναμωθούν και το αίμα δεν ρέει φυσιολογικά, το αίμα ξεχειλίζει στη περιοχή και τα τοιχώματα της φλέβας αποκτούν οίδημα και φλεγμονή, η κατάσταση αυτή είναι γνωστή ως φλεβίτιδα.
Ένας ακόμη λόγος που, Η υγεία είναι στο αίμα μας!
«Τροφή»: Είδαμε παραπάνω πως το τζίνκο μπιλόμπα έχει πολλά φλαβονοειδή και ωφελεί (και όχι μόνον για αυτό)!
Συγκρατήσαμε επίσης ότι οι τανίνες ωφελούν και πως τα κουκούτσια του σταφυλιού έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αυτές!
Ξέρουμε καλά πως η πυκνογενόλη είναι εξαιρετική για το κυκλοφορικό και τον καθαρισμό αρτηριών και αγγείων!!
Έτσι μπορείτε να καταλάβετε μόνοι σας την αξία του συμπληρώματος διατροφής, που περιέχει όλα τα παραπάνω για το κυκλοφορικό, τους κιρσούς αλλά και γενικότερα για την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων.
Για περισσότερες πληροφορίες για την δράση τους και για να την αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com
Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγείας.
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.