Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα κλειδί για τα υγεία του εντέρου - Omega-3 fatty acids key to bowel health - there is a translator on the website - Acidi grassi Omega-3 chiave per la salute intestinale - c'è un traduttore sul sito web - Омега-3 жирных кислот ключ к здоровью кишечника - на сайте есть переводчик



Κλειδί τα ωμέγα-3 για τα υγεία του εντέρου
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports διαπιστώνει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν μεγαλύτερη βακτηριακή ποικιλομορφία στο έντερο, γεγονός που προάγει την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Όπως είναι γνωστό, τα ωμέγα-3 συγκαταλέγονται στα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να τα παράγει, οπότε θα πρέπει να τα προμηθευτεί από τις τροφές.
Γνωστά, επίσης, είναι τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει μία δίαιτα πλούσια σε ωμέγα-3, καθώς τα εν λόγω λιπαρά οξέα φέρεται να ελαττώνουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL), να μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση και να βελτιώνουν τη συνολική καρδιαγγειακή υγεία.
Επίσης, ορισμένες μελέτες έχουν προσφέρει ενδείξεις ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να ελαττώσουν τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, να βελτιώσουν την αντοχή των οστών, καθώς και να προστατεύσουν από τη νοητική φθορά της ηλικίας και την άνοια.
Στην παραπάνω λίστα, ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ σε συνεργασία με επιστήμονες του King's College του Λονδίνου, έρχονται να προσθέσουν και νέα οφέλη, υποστηρίζοντας ότι τα ωμέγα-3 μπορούν να βελτιώσουν τη βιοποικιλότητα του εντέρου.
Ένα έντερο με πλούσια και ποικίλα βακτήρια είναι το κλειδί για τη υγεία του ανθρώπινου οργανισμού: τα 38 τρισεκατομμύρια βακτήρια που ζουν μέσα στο έντερο, κρατούν το ανοσοποιητικό σύστημα υγιές και ετοιμοπόλεμο.
Αντίθετα, η απώλεια της μικροβιακής ποικιλότητας έχει συσχετιστεί -μεταξύ άλλων- με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και τον καρκίνο του εντέρου.
Το συμπέρασμα της συγκεκριμένης επιστημονικής μελέτης που διαπίστωσε ότι τα άτομα που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν μεγαλύτερη βακτηριακή ποικιλομορφία στο έντερο, στηρίχθηκε σε δείγμα 876 γυναικών και αναμένεται να αποτελέσει αφορμή για περαιτέρω σχετική έρευνα στο άμεσο μέλλον.
https://ygeiaerwtaspsyxikhygeia.blogspot.com/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.